Gabriela Firea: Prima etapă a proiectului "Străpungere Ciurel - Nod Rutier Virtuții" se va încheia până la sfârșitul acestui an

Gabriela Firea: Prima etapă a proiectului "Străpungere Ciurel - Nod Rutier Virtuții" se va încheia până la sfârșitul acestui an
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 aug 2019

Primarul general, Gabriela firea, a anunțat, joi, că prima etapă a proiectului "Străpungere Ciurel - Nod Rutier Virtuții" se va încheia până la sfârșitul acestui an, iar de la 1 septembrie se va relua circulația tramvaiului 41. ÎN plus, Firea anunță că a dat ordinul de începere a proiectării pentru etapa a două, unde s-au făcut economii substanțiale prin refacerea coridorului de expropriere.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Am făcut o vizită la șantierul «Străpungere Ciurel - Nod Rutier Virtuții», pentru a verifica stadiul lucrărilor la acest obiectiv de investiții. Conform grafiului de execuție, prima etapă a acestui proiect, Nodul Virtuții, se va încheia la sfârșitul acestui an, atunci când vom începe, în conformitate cu legislația în vigoare, testele statice și dinamice. După această etapă, Nodul Virtuții - acest obiectiv de investiții atât de așteptat de bucureșteni - va putea fi redat circulației”, a scris, joi, pe Facebook, primarul general, scrie News.ro.

Note 10 include o aplicație de streaming pentru jocuri CITEȘTE ȘI Note 10 include o aplicație de streaming pentru jocuri

Firea mai anunță că, începând cu dată de 1 septembrie, tramvaiul 41 va putea circula în această zona, înainte de începerea anului școlar.

”În ceea ce privește stadiul actual, am reușit să accelerăm ritmul lucrărilor, astfel încât, chiar ieri au fost montate ultimele două grinzi aferente tablierului metalic care face joncțiunea peste bulevardul Virtuții. Reamintesc faptul că acest proiect, inițiat în urmă cu 12 ani, a fost preluat cu un grafic de execuție de doar 10%, iar în prezent, nodul Virtuții, componentă a acestei investiții, este realizat în proporție de peste 90%”, a mai scris Firea.

Aceasta anunță că, în perioada următoare, lucrările la acest obiectiv de investiții vor viza suprastructura tablierului metalic, montarea și tensionarea hobanelor și infrastructură bretelelor aferente acestui pasaj.

În plus, primarul general anunță că a dat ordinul de începere a proiectării etapei a doua.

”Am dat ordinul de începere a proiectării și doresc să subliniez faptul că am reușit să facem economii substanțiale prin refacerea coridorului de expropriere pentru că în proiectul inițial erau afectate mult mai multe clădiri care trebuiau expropriate. Totodată, am primit asigurări din partea constructorului că va alocă resurse umane suplimentare astfel încât lucrările să poată avansa cât mai rapid”, a mai afirmat Firea.

Trei stații noi pentru încărcarea rapidă a mașinilor electrice în România CITEȘTE ȘI Trei stații noi pentru încărcarea rapidă a mașinilor electrice în România

Proiectul are 3 componente: Nodul Virtuții (care presupune un pasaj peste răul Dâmbovița și peste Șoseaua Virtuții cu descărcare în Cartierul Drumul Taberei), o altă secțiune până în Centură Bucureștiului și cea de a treia - din Centura Bucureștiului până în Autostrada A1.

Proiectul urmărește realizarea unui drum expres care face legătură între Splaiul Independenței și Autostrada A1: se traversează Șoseaua Virtuții, apoi se poate ieși în cartierele Drumul Taberei și Militari, de acolo în Centură Bucureștiului și mai departe în Autostrada A1.

Prin realizarea acestui obiectiv se va obține o intrare mai facilă în București dinspre Autostrada București - Pitești, dar și o redistribuire a traficului.

viewscnt
Afla mai multe despre
gabriela firea
pasaj ciurel