General Motors a reluat luni negocierile cu sindicatul UAW, la 10 ore după intrarea în grevă a 46.000 de angajați

General Motors a reluat luni negocierile cu sindicatul UAW, la 10 ore după intrarea în grevă a 46.000 de angajați
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 sep 2019

General Motors (GM) a reluat luni negocierile cu sindicatul UAW, la circa 10 ore după ce 46.000 de membri de sindicat au oprit lucrul în cadrul primei greve la nivel național declanșată la cel mai mare producător auto american de după criza financiară, transmite Automotive News.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

GM și sindicatul au de negociat un număr de subiecte majore, între care și costul asistenței medicale. O persoană apropiată discuțiilor a declarat că cele două părți au căzut de acord, în principiu, asupra a 2% din punctele majore ale unui contract normal, scrie News.ro.

Oferta inițială de contract făcută de GM prevedea ca muncitorii să contribuie cu 15% la cheltuielile pentru sănătate, cu mult sub media națională de 28%, dar cu mult peste contribuția actuală de 3-4%.

Clever Taxi intră în două noi orașe CITEȘTE ȘI Clever Taxi intră în două noi orașe

Sindicatul a respins propunerea, iar producătorul auto a retras rapid propunerea, oferindu-se să mențină obligațiile angajaților la nivelurile existente, potrivit unor surse apropiate situației.

În privința retribuțiilor, GM a propus majorarea salariilor cu 2% și plata unor sume forfetare, a declarat Mike Warchuck, președintele unei organizații locale a UAW.

Muncitorii de la fabrici GM din întreaga țară au organizat pichete în afara acestora, luni dimineața.

Greva a atras atenția președintelui Donald Trump, care a sscris pe Twitter: ”Începem iar cu General Motors și United Auto Workers. Întâlniți-vă și ajungeți la un acord!”

GM a anunțat într-un comunicat că oferta sa include investișii în SUA de peste 7 miliarde de dolari, salarii mai mari și beneficii îmbunătățite. Oferta include peste 5.400 de locuri de muncă, dintre care majoritatea sunt noi.

Fără să ofere detalii, GM a subliniat că are soluții pentru fabricile de asamblare din Michigan și Ohio, care nu mai lucrează. Propunerea mai include investișii la opt unități de producția din patru state și introducerea de camioane electrice.

viewscnt
Afla mai multe despre
general motors
uaw