General Motors l-a desemnat pe Mark Reuss în postul de președinte, în locul lui Dan Ammann, plecat la divizia de vehicule autonome

General Motors l-a desemnat pe Mark Reuss în postul de președinte, în locul lui Dan Ammann, plecat la divizia de vehicule autonome
scris 4 ian 2019

General Motors a anunțat numele noului președinte al companiei, după ce la sfârșitul lunii noiembrie anunțase că Dan Ammann, președintele în exercițiu, va prelua poziția de CEO al companiei Cruise, dedicată vehiculelor autonome.

Mark Reuss, șeful de produse globale al General Motors, a fost desemnat președinte al companiei, în locul lui Dan Ammann, mutat ca CEO la divizia de vehicule autonome, Cruise, pe care GM a cumpărat-o în urmă cu doi ani pentru suma de 1 miliard de euro. Fondatorul Cruise și CEO-ul companiei, Kyle Vogt, va fi președinte și Chief Technology Officer.

Mark Reuss, în vârstă de 55 de ani, va avea în directa subordonare Global Product Group și marca Cadillac. Tatăl lui Reus, Lloyd Reuss, a fost și el președinte al GM, între 1990 și 1992.

Constructorii de automobile, afectați de criza din Turcia. Dacia, scădere la jumătate a vânzărilor CITEȘTE ȘI Constructorii de automobile, afectați de criza din Turcia. Dacia, scădere la jumătate a vânzărilor

Funcția lui Reuss va fi mult mai mult orientată către produse, în comparație cu atribuțiile pe care le avea Dan Ammann, o parte dintre responsabilități fiind preluate de CEO-ul Mary Bara (regiuni globale și GM Financial - divizia de finanțare) și de directorul financiar Dhivya Suryadevara (corporate Development).

Mark Reuss este inginer de profesie și pilot de curse, fiind angajat al GM încă din 1983, ca stagiar. Anterior, a fost director al diviziei Architecture Engineering, a înființat GM Performance, a fost apoi președinte al GM America de Nord, pentru ca, din 2013, să devină vicepreședinte pentru dezvoltare globală a produselor, achiziții și furnizori. Este, de asemenea, membru al consiliului de administrație al Shanghai General Motors Co, compania de tip joint-venture a GM în China.

viewscnt
Afla mai multe despre
general motors
gm
presedinte gm
mark reuss
dan ammann