General Motors se retrage din India și vinde și a doua uzină, chinezilor de la Great Wall

General Motors se retrage din India și vinde și a doua uzină, chinezilor de la Great Wall
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 21 ian 2020

Compania chineză Great Wall Motor a ajuns la un acord cu General Motors pentru achiziția uzinei pe care gigantul american o are în vestul Indiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Great Wall Motors va produce propriile mașini în fabrica de automobile a GM din India, dacă informațiile neoficiale se vor confirma. Potrivit Automotive News, Great Wall ar putea plăti până la 300 de milioane de dolari pentru a cumpăra uzina în care General Motors nu produce nimic.

Great Wall Motor are planuri mari de dezvoltare în afara Chinei, India fiind una dintre piețele de care este interesată. În același timp, General Motors intenționează să iasă de pe piața din India, pentru a-și restructura și mai mult activitățile din afara Americii de Nord.

Niciuna dintre cele două companii nu au comentat pe marginea acestei informații.

Cel mai probabil, fără taxă auto în 2020... CITEȘTE ȘI Cel mai probabil, fără taxă auto în 2020...

Chiar dacă în acest moment vânzările de automobile din India se află în declin, specialiștii sunt de părere că în următorul deceniu piața indiană de automobile va ajunge la un nivel foarte ridicat, care ar putea plasa India pe locul al treile la nivel global, după China și SUA. Marea probelmă a pieței din India, din punctul de vedere al constructorilor, este legată de faptul că prețul acceptat de indieni este unul mic, care îi obligă să producă local versiuni ieftine de automobile, adaptate la piața locală. Piața este dominată de parteneriatul Suzuki - Maruti, căruia i s-a alăturat și Toyota, precum și de Hyundai, care a reușit să producă modele extrem de apreciate. Renault și Skoda caută, la rândul lor, de foarte mult timp, soluția cea mai bună pentru a ajunge în preferințele indienilor.

General Motors și-a vândut deja una dintre uzine unei alte companii chineze, SAIC, după ce a oprit activitățile de vânzare din India. Cei de la SAIC produc acum în China mașini cu brandul MG, cumpărat în urma lichidării fostei companii britanice.

Dacă înțelegerea dintre GM și Great Wall se va finaliza, producția chinezilor ar putea demara anul viitor, după unele investiții de modernizare a uzinei. Fabrica are o capacitate de circa 150.000 automobile anual.

viewscnt
Afla mai multe despre
general motors
uzina india
great wall
masini china