General Motors va investi mai mult de 1 miliard de dolari pentru a retehnologiza două unități de producție din Flint, Michigan

General Motors va investi mai mult de 1 miliard de dolari pentru a retehnologiza două unități de producție din Flint, Michigan
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 iun 2023

General Motors intenționează să investească mai mult de 1 miliard de dolari pentru a retehnologiza două unități de producție din Flint, Michigan, pentru a se pregăti pentru o nouă generație de camioane cu motor cu combustie internă (HD).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

GM a evidențiat anul acesta un total de 1,7 miliarde de dolari în investiții în liniile de producție ale Flint, pentru a sprijini următoarea generație de pickup-uri grele, scrie News.ro.

Disney a început un nou val de concedieri CITEȘTE ȘI Disney a început un nou val de concedieri

GM a spus că va cheltui 579 de milioane de dolari la operațiunile sale Flint Engine, pentru a produce a șasea generație a motorului său cu combustie V-8 bloc mic. Alți 103,5 milioane de dolari vor fi cheltuiți pentru modernizarea unei unități Flint separate, care sprijină producția de camioane. Camioanele GM concurează cu recentul vehicul Super Duty reproiectat al Ford Motor și cu alte versiuni grele ale pickup-ului Ram al grupului Stellantis, acestea fiind printre cele mai profitabile vehicule vândute de producătorii auto din Detroit.

Anul trecut, GM a vândut aproape 288.000 de camioane cu vânzări de pick-up HD, care au crescut cu 38% față de un an mai devreme.

GM se așteaptă să înceapă negocieri cu sindicatul United Auto Workers pentru un nou contract, cu un termen limită de 14 septembrie pentru a ajunge la un acord cu lucrătorii din producție din SUA.

Investițiile pentru a asigura locuri de muncă sunt o prioritate de vârf a sindicatului.

”Când afacerile sunt în plină expansiune, așa cum au fost în ultimul deceniu – datorită muncii grele a membrilor UAW – compania ar trebui să continue să investească în forța de muncă”, a declarat Mike Booth, vicepreședintele UAW responsabil cu departamentul GM, într-un declarație privind investițiile Flint.

FOTO Un magnat ucrainean cu firmă petrolieră și în România este suspectat de autoritățile de la Kiev de fraudarea celui mai mare operator de rafinării din țara vecină CITEȘTE ȘI FOTO Un magnat ucrainean cu firmă petrolieră și în România este suspectat de autoritățile de la Kiev de fraudarea celui mai mare operator de rafinării din țara vecină

Chiar înainte de anunțul GM de la Flint, UAW a publicat un videoclip în care președintele sindicatului Shawn Fain și șeful departamentului GM al sindicatului criticau producătorul de automobile pentru externalizarea producției de semiconductori făcută odată la o fabrică GM din Kokomo, Indiana.

Fain este din Kokomo, iar membrii familiei sale au lucrat la unitatea GM, care avea cândva 15.000 de angajați. Fabrica are acum doar 100 de muncitori. În videoclip, Fain critică GM pentru că a redus producția de semiconductori din SUA în 2017, doar pentru a se confrunta în ultimii doi ani cu o penurie de semiconductori importați din Asia.

viewscnt
Afla mai multe despre
general motors
camioane