Șeful Lufthansa: Este prematur să discutăm despre o preluare a operatorului aerian portughez TAP

Șeful Lufthansa: Este prematur să discutăm despre o preluare a operatorului aerian portughez TAP
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 iun 2023

Directorul general al Lufthansa, Carsten Spohr, a declarat că este prea devreme pentru a discuta posibilul interes al grupului aerian german de a prelua compania TAP din Portugalia, deoarece guvernul portughez încă dezbate procesul de privatizare, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Portugalia dorește să păstreze o participațoe strategică în compania aeriană de stat TAP și nu va oferi la vânzare tot capitalul în viitoarea privatizare, a declarat secretarul de stat pentru finanțe al țării, Joao Nuno Mendes, potrivit News.ro.

Zboruri directe din România către SUA, în pregătire de către o nouă companie aeriană CITEȘTE ȘI Zboruri directe din România către SUA, în pregătire de către o nouă companie aeriană

”Se discută încă în Portugalia cum va avea loc această privatizare și nu ar trebui să fie privatizare 100%”, a declarat Spohr jurnaliștilor, la reuniunea anuală a Asociației Internaționale a Transporturilor Aeriene de la Istanbul.

Cel puțin trei mari transportatori globali, Lufthansa, Air France-KLM și IAG, proprietarul British Airways, și-au exprimat interesul.

Lufthansa a declarat luna trecută că preia un pachet de 41% din compania de transport italiană ITA Airways, în cea mai recentă consolidare majoră din sectorul aviației din Europa.

Spohr a remarcat că acordul este condiționat de aprobarea Comisiei Europene, dar a spus că odată ce va fi semnat, ITA Airways va fi încorporată în contractele globale de vânzare ale grupului Lufthansa, pentru a-l ajuta să-și crească veniturile.

El a adăugat că un număr de avioane sunt încă blocate din cauza problemelor lanțului de aprovizionare - cel puțin 10 în cadrul grupului - și că livrările inițiale ale avioanelor Boeing 777X sunt așteptate la începutul anului 2025.

”Boeing spune că avioanele vor fi livrate la sfârșitul lui 24 sau începutul lui 25 – ceea ce înseamnă că este începutul lui 25”, a spus Spohr.

viewscnt
Afla mai multe despre
tap
lufthansa