Germania alocă alte 5 miliarde euro industriei auto, pentru a ieși din criză și pentru a trece la propulsia electrică. Dacia poate primi doar pentru Spring, cu o condiție

Germania alocă alte 5 miliarde euro industriei auto, pentru a ieși din criză și pentru a trece la propulsia electrică. Dacia poate primi doar pentru Spring, cu o condiție
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 19 nov 2020

Germania a decis să aloce 5 miliarde de euro ajutor pentru industria auto, pentru a susține companiile în programele de ieșire din criza provocată de pandemie și în tranziția la mașinile electrice. Guvernul va extinde programul de subvenții pentru achiziția de vehicule electrice, inclusiv pentru camioane, și va sprijini furnizorii de componente.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministrul german al Economiei, Peter Altmaier, a anunțat, la finalul unei întâlniri cu reprezentanții companiilor auto și cu alți membri ai guvernului, că industria auto va beneficia de un pachet de sprijin de 5 miliarde de euro. „Vrem să unim calea spre ieșirea din criza economică cu calea de ieșirea din criza climatică”, a spus ministrul mediului, Svenia Schulze, potrivit presei germane.

Guvernul federal a pregătit mai multe linii de ajutor, care se vor îndrepta către achiziția de autovehicule electrice (1 miliard de euro), către subvenții acordate la achiziția de camioane (1 miliarde de euro), granturi pentru investiții în tehnologie pentru furnizorii de componente (1 miliard) și sprijin financiar pentru furnizori pentru a-și adapta liniile de producție pentru noile vehicule electrice. Sunt vizate preponderent companiile care au produs componente pentru motoare cu combustie și care sunt afectate puternic de tranziția la propulsia electrică. Acestea nu dispun de resursele necesare schimbărilor tehnologice, așa cum dispun marii constructori auto, și riscă să falimenteze.

ULTIMA ORĂ Șeful Renault, Luca de Meo, admite: Prețurile Dacia pot crește. Marca Dacia este una „anormală” CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Șeful Renault, Luca de Meo, admite: Prețurile Dacia pot crește. Marca Dacia este una „anormală”

Și ministrul Muncii, Hubertus Heil, a subliniat importanța industriei auto, despre care a spus că „nu este o ramură a industriei oarecare. Este calul de povară”.

Germania a susținut industria auto și la sfârșitul primăverii, respectiv, începutul verii, cu un pachet de 2,2 miliarde euro pentru subvenții de tip Prgramul Rabla, precum și cu alte circa 2 miliarde fonduri de ajutor pentru industria auto.

Marca Dacia va putea să beneficieze de subvențiile acordate de guvernul german doar cu modelul electric Spring, dacă acesta va sosi pe piață pe perioada derulării pachetului de ajutor. 

viewscnt
Afla mai multe despre
industria auto germania
subventii germania
program rabla germania