Ghosn prezice - Nissan va intra în faliment în maximum 3 ani

Ghosn prezice - Nissan va intra în faliment în maximum 3 ani
scris 23 ian 2020

Nissan va intra în faliment în următorii trei ani. Aceasta a fost predicția lansată de Carlos Ghosn în fața unui avocat din Japonia, după cum a declarat acesta acum.

Carlos Ghosn a afirmat că, până în 2022, constructorul japonez de automobile Nissan va falimenta. Informația a fost dezvăluită de un avocat din Japonia, care i-au luat acestuia un interviu ce a însumat mai bine de 10 ore, chiar înainte ca fostul președinte Nissan să fugă din țară. Nobuo Gohara, fost procuror și critic al sistemului de justiție din Japonia, a purtat cu Ghosn o serie de conversații/interviuri despre arestarea și acuzațiile care i-au fost aduse.

„Mi-a spus că Nissan va intra, probabil, în faliment în doi, trei ani”, a spus Gohara într-o conferință de presă, potrivit Automotive News. Ghosn nu i-a adus argumente referitoare la această motivele pentru care face această afirmație.

Discuțiile au avut loc pe parcursul a două luni, în cinci ședințe, iar scopul lor era documentarea pentru o viitoare carte pe care Gohara intenționează să o scrie.

Nissan nu a vrut să facă niciun comentariu referitor la această informație.

FOTO Noi fotografii-spion cu Dacia Sandero. Va fi o evoluție majoră pentru modelul românesc CITEȘTE ȘI FOTO Noi fotografii-spion cu Dacia Sandero. Va fi o evoluție majoră pentru modelul românesc

Nissan se află într-o situație delicată, cu vânzări și profit în declin, la un pas de închiderea a peste 12.000 de locuri de muncă la nivel global și a mai multor uzine.

Carlos Ghosn a fugit din Japonia în luna decembrie, după un plan foarte bine pus la punct, cu ajutorul unei echipe despre care se spune că reprezintă trupe paramilitare private. El a fost ajutat de persoane care au venit la domiciliul său supravegheat ca fiind o trupă de muzicieni. El a plecat cu avionul privat cu care trupa a călătorit, pe traseul Tokyo - Istanbul - Beirut, și se pare că, cel puțin jumătate din traseu, a fost ascuns în cutia unui instrument de mari dimensiuni. Acesta era atât de mare încât nu a încăput în scanerele aeroporturilor. În Liban, autoritățile au spus că Carlos Ghosn a intrat legal. El avea unul dintre pașapoarte, cel francez, asupra lui, deși avocații au fost obligați de judecători să păstreze în custodie documentele lui Ghosn.

Ulterior, într-o conferință de presă organizată la locuința sa din Beirut, Ghosn a vorbit despre sistemul de justiție japonez, acuzând că nu avea nicio șansă la un proces corect, deoarece în Japonia ești considerat vinovat înainte de a fi condamnat de un judecător. Procesul lui Carlos Ghosn ar fi trebui să înceapă în luna martie.

Renault lansează noul Zoe pe piața din România. Care sunt prețurile CITEȘTE ȘI Renault lansează noul Zoe pe piața din România. Care sunt prețurile

Carlos Ghosn este acuzat de mai multe fraude, atât prin nedeclararea a unei părți a veniturilor sale, cât și prin folosirea ilegală a fondurilor companiei. Ghosn a negat toate acuzațiile.

Fostul procuror Gohara a declarat că Nissan și procurorii au cooperat pentru a fabrica un dosar împotriva lui Carlos Ghosn.

În același dosar al lui Ghosn, procurorii îl vor trimite în judecată și pe Greg Kelly, fost director în echipa lui Ghosn, acuzat de unele din faptele de care este acuzat și Ghosn. Gohara spune că Kelly are mari șanse să fie declarat nevinovat, ceea ce i-ar aduce, indirect, și lui Ghosn o exonerare de vină.

Cea mai mare problemă a lui Ghosn în acest moment este faptul că echipa de avocați din Japonia și-a anunțat demisia, astfel că în cazul unui proces în lipsă, el nu va mai fi apărat.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
carlos ghosn
renault
arestare ghosn
allianta renault nissan mitsubishi