Realizarea autostrăzii Pitești-Sibiu - pusă în pericol de gândaci. România discută la Bruxelles cum să îi mute

Realizarea autostrăzii Pitești-Sibiu - pusă în pericol de gândaci. România discută la Bruxelles cum să îi mute
scris 22 ian 2020

România a propus Comisiei Europene mutarea speciei de gândac Morimus Funereus de pe traseul viitoarei autostrăzi Pitești-Sibiu cu ajutorul feromonilor, metodă folosită cu succes și în alte țări care au întâmpinat probleme similare, a declarat, miercuri, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

"O delegație a ministerului discută cu reprezentanții Comisiei Europene pentru a le prezenta soluțiile pe care le propunem vizavi de scrisoarea de clarificări. Sper să se întoarcă cu vești bune, pentru a continua procesul de evaluare și închidere a finanțării pentru autostrada Sibiu-Pitești", a spus Boloș, la Digi 24.

FOTO Toyota și-a propus o creștere de 30% în Europa, cu ajutorul unui nou SUV, concurent cu Captur și T-Cross. Cum va arăta CITEȘTE ȘI FOTO Toyota și-a propus o creștere de 30% în Europa, cu ajutorul unui nou SUV, concurent cu Captur și T-Cross. Cum va arăta

Ministrul a subliniat că aceasta este o soluție practică, folosită deja și în alte țări, scrie Agerpres.

"Sunt și alte state care au întâmpinat astfel de probleme și a adoptat astfel de soluții, pentru eliminarea unui impediment minor pentru o problemă majoră, respectiv proiectul de investiții pe care îl avem. Germania a avut un hamster și un gândac, de asemenea, pentru gara din Stuttgart și a trebuit să gândească soluții cum să protejeze aceste specii", a precizat oficialul guvernamental.

Potrivit acestuia, pe traseul autostrăzii Sibiu-Pitești se află 11 situri Natura 2000.

viewscnt
Afla mai multe despre
morimus funereus
pitești-sibiu