Gigantul chinez DJI Technology, producător de drone, își suspendă temporar activitatea în Rusia și Ucraina

Gigantul chinez DJI Technology, producător de drone, își suspendă temporar activitatea în Rusia și Ucraina
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 apr 2022

Gigantul chinez DJI Technology Co. Ltd., cel mai mare producător de drone de consum și industriale, a anunțat că își va suspenda temporar operațiunile în Rusia și Ucraina, devenind, astfel, prima companie importantă chineză care a luat această decizie de la începutul războiului, relatează BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”DJI reevaluează intern respectarea cerințelor în diferite jurisdicții. În așteptarea revizuirii actuale, DJI va suspenda temporar toate activitățile comerciale din Rusia și Ucraina”, se arată în comunicatul publicat de compania chineză, arată News.ro.

CONFIRMARE Platforma Spotawheel pentru comercializarea de mașini second-hand, business-ul de nișă cu cea mai rapidă creștere din Europa, intră în România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Platforma Spotawheel pentru comercializarea de mașini second-hand, business-ul de nișă cu cea mai rapidă creștere din Europa, intră în România

Miercuri, un purtător de cuvânt al DJI a declarat pentru Reuters că decizia nu are rolul ”de a face o declarație cu privire la vreo țară, ci de a declara principiile" companiei.

”DJI detestă orice utilizare a dronelor noastre cu scopul de a provoca vătămări și suspendăm temporar vânzările în aceste țări pentru a ne asigura că nimeni nu folosește dronele noastre în luptă”, a spus purtătorul de cuvânt al DJI.

Armata și cetățenii ucraineni au acuzat DJI că au furnizat informații Rusiei, însă compania dezminte acuzația.

Compania a surprins niște imagini online care sugerau că armata rusă îi folosește produsele, dar nu a putut confirma acest lucru și nu a avut niciun control asupra utilizării produselor sale, a declarat un purtător de cuvânt al DJI în luna martie.

viewscnt
Afla mai multe despre
dji technology
drone