Google pregătește semafoare cu inteligență artificială. Primele teste au fost deja lansate

Google pregătește semafoare cu inteligență artificială. Primele teste au fost deja lansate
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 oct 2021

Google a lucrat în ultima perioadă la semafoare inteligente, posibile grație unei soluții AI. O asemenea tehnologie a fost deja testată în Israel, iar rezultatele sunt promițătoare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acest nou sistem de semaforizare urmărește traficul din fiecare intersecție. Astfel este redus timpul pe care autoturismele îl petrec așteptând culoare verde a semaforului. Odată cu reducerea timpului de stat la semafor cu motorul pornit, este redusă și poluarea aerului, arată gadgetzone.

Altex, investiții de 15 milioane de euro, ȋn 2021, pentru consolidarea poziției de lider al pieței de retail CITEȘTE ȘI Altex, investiții de 15 milioane de euro, ȋn 2021, pentru consolidarea poziției de lider al pieței de retail

Proiectul este încă în faza de dezvoltare și proiectare, fiind însă pe lista Google de inițiative de combatere a schimbărilor climatice.

Cei de la Google spun că următoarea zonă în care proiectul va fi implementat pentru testare este Rio de Janeiro. Testele realizate deja în orașele israeliene Beer Șeva și Haifa au avut succes. În Brazilia, aceste teste ar putea fi lansate în lunile următoare. 

viewscnt
Afla mai multe despre
google
semafoare