Dacia se oprește din nou. 11.000 de angajați rămân acasă

Dacia se oprește din nou. 11.000 de angajați rămân acasă
scris 6 oct 2021

Aproximativ 11.000 de salariați ai uzinei Dacia din județul Argeș vor rămâne acasă, vineri, în condițiile în care fabrica este nevoită să întrerupă activitatea pe fondul crizei componentelor electronice care afectează întreaga industrie de profil, la nivel mondial. Luni și marți la Dacia nu s-a lucrat, din aceleași motive.

Salariații de la Dacia au fost înștiințați că vineri nu vor lucra, din cauza lipsei de componente electronice. Liderul sindicatului din uzina de automobile, Viorel Ungureanu, a declarat pentru News.ro că afectați de decizie sunt aproximativ 11.000 de salariați, reprezentând aproximativ 90% din totalul angajaților uzinei, Aceștia vor fi plătiți pentru perioada nelucrată efectiv cu 85% din salariu, conform Contractului Colectiv de Muncă. Săptămâna aceasta, angajații de la Dacia  nu au lucrat luni și marți, din aceleași motive.

UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes CITEȘTE ȘI UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes

Vineri, în uzină se vor desfășura în principal activități de mententanță, logistică, recepție piese.

„Este o situație de incertitudine, care nu poate fi prevăzută. Lipsesc piese electronice, calculatoare, casetofoane, ceea ce noi numim, la modul general componente electronice”, a declarat Viorel Ungureanu

De la începutul anului, uzina de la Mioveni s-a aflat în mai multe rânduri în situația în care a fost nevoită să întrerupă activitatea din cauza lipsei pieselor electronice.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
electronice