Great Wall Motor și BMW vor construi automobile în China

Great Wall Motor și BMW vor construi automobile în China
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 nov 2019

Producătorul auto chinez Great Wall Motor a obținut aprobarea autorităților de reglementare de la Beijing pentru a construi, împreună cu BMW, o fabrică în China, ceea ce va permite grupului german să dezvolte și să producă un model Mini cu emisii scăzute, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În China, cea mai mare piață auto din lume, BMW vinde anual peste două milioane de mașini, în timp ce producătorul de SUV-uri Great Wall a livrat anul trecut peste un milion de unități, scrie Agerpres.

Great Wall și BMW încearcă din februarie 2018 să obțină aprobare pentru un proiect de 5,1 miliarde de yuani (724,4 milioane de dolari) ce vizează împărțirea costurilor pentru a produce un vehicul electric low-cost pe o platformă comună, care să fie folosită de ambele branduri.

Tranzacție: FAN Courier preia operatorul de transport și logistică SLS Cargo CITEȘTE ȘI Tranzacție: FAN Courier preia operatorul de transport și logistică SLS Cargo

Cele două companii vor să producă anual 160.000 de mașini echipate cu motoare cu combustie internă pentru export, a anunțat Great Wall.

Construcția fabricii ar urma să înceapă în 2020 și să fie finalizată în 2022, dar grupul chinez a precizat că încă trebuie aprobată de autorități capacitatea pentru vehiculele cu emisii scăzute.

viewscnt
Afla mai multe despre
great wall motor
bmw