Grupul chinez CATL a prezentat o baterie pentru propulsia electrică a avioanelor

Grupul chinez CATL a prezentat o baterie pentru propulsia electrică a avioanelor
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 apr 2023

Grupul chinez CATL a prezentat o baterie cu materie condensată care ar putea furniza suficientă energie pentru a alimenta avioanele electrice de pasageri din domeniul aviației civile, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Cel mai mare producător mondial de baterii pentru vehicule electrice a făcut anunțul la Salonul auto de la Shanghai și a declarat că va lansa, de asemenea, o versiune pentru automobile care va intra în producție în masă anul acesta, scrie G4Media.ro.

TABEL Noi ieftiniri. Motorina a coborât sub 7 lei, cel mai redus nivel de la declanșarea războiului din Ucraina, în toate stațiile Petrom CITEȘTE ȘI TABEL Noi ieftiniri. Motorina a coborât sub 7 lei, cel mai redus nivel de la declanșarea războiului din Ucraina, în toate stațiile Petrom

„Lansarea acestei tehnologii inovatoare depășește granițele care au restrâns mult timp dezvoltarea bateriilor și va oferi un nou scenariu de electrificare axat pe niveluri ridicate de siguranță și greutate redusă”, a afirmat compania într-un comunicat.

CATL nu a precizat cine sunt partenerii săi din domeniul aviației, dar a precizat că va respecta standardele aviatice și va efectua teste în conformitate cu cerințele din această industrie.

„Credem că bateriile condensate vor avea un impact pozitiv și de mare anvergură în atingerea neutralității carbonului”, a declarat Wu Kai, director științific în cadrul CATL, la o conferință de presă.

FOTO Start pentru drumurile radiale care vor lega Bucureștiul de A0 CITEȘTE ȘI FOTO Start pentru drumurile radiale care vor lega Bucureștiul de A0

Compania a mai anunțat că până în 2025 activitățile sale principale vor fi neutre în materie de dioxid de carbon (CO2), iar alte activități se preconizează că vor atinge neutralitatea CO2 până în 2035.

Fabrica sa din orașul Yibin, situat în provincia chineză Sichuan (sud-vest) a fost certificată anul trecut drept prima „uzină cu zero carbon” din lume. China este în prezent principalul emițător de poluanți, responsabilă pentru aproximativ un sfert din poluarea mondială.

viewscnt
Afla mai multe despre
avioane
baterie
catl