Grupul Volkswagen, dat în judecată de cel mai mare fond suveran din lume

Grupul Volkswagen, dat în judecată de cel mai mare fond suveran din lume
scris 16 mai 2016

Fondul suveran norvegian, cel mai mare din lume, a afirmat duminică seară pentru Financial Times că pregătește acțiuni în justiție în Germania împotriva producătorului de automobile Volkswagen - unde este unul dintre principalii acționari -, după ce valoarea acțiunilor acestuia au scăzut la bursă din cauza scandalului motoarelor trucate, scrie AFP.

"Avocații noștri consideră că modul în care grupul a acționat justifică cererea de reparații în cadrul legislației germane. În calitate de investitor, este responsabilitatea noastră să păstrăm părțile pe care le deținem în Volkswagen", a declarat cotidianului directorul general al unității din banca centrală care administrează acest fond.

Potrivit agenției de informații financiare Bloomberg, fondul alimentat din veniturile încasate de pe urma hidrocarburilor norvegiene este al patrulea acționar al producătorului german, cu 1,64% din capital.

Acest grup al cărui portofoliu reunește 12 mărci, printre care Volkswagen, Audi, Porsche și Seat, a fost nevoit să cheltuiască 16,2 miliarde de euro pentru a face față scandalului manipulării testelor de emisii unor motoare diesel izbucnit anul trecut.

Nissan va cumpăra 34% din acțiunile Mitsubishi Motors pentru 1,9 miliarde de euro CITEȘTE ȘI Nissan va cumpăra 34% din acțiunile Mitsubishi Motors pentru 1,9 miliarde de euro

Probele sale judiciare sunt abia la început, cu o serie de acțiuni în justiție declanșate în Statele Unite și Olanda.

Duminică seară, niciun purtător de cuvânt al producătorului de automobile nu a putut fi contactat.

Volkswagen a folosit softuri pentru manipularea testelor de emisii la 11 milioane de mașini din întreaga lume pentru a le face să pară mai puțin poluante, iar în prezent se confruntă cu consecințele acestui scandal. 

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
fondul suveran norvegian