Grupul Volkswagen își face propria companie de inteligență artificială

Grupul Volkswagen își face propria companie de inteligență artificială
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 31 ian 2024

Volkswagen Group a decis să-și pună bazele propriei companii dedicate inteligenței artificiale, pentru a folosi această tehnologie pentru produsele digitale dedicate automobilelor proprii. AI Lab va funcționa ca un incubator de tehnologie pentru rețeaua globală a grupului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Automobilele viitorului pe care le planifică deja VW Group vor folosi pentru produsele digitale inteligența artificială, despre care compania spune că va juca un rol cheie. Utilizările țintite pentru această tehnologie sunt în primul rând aplicațiile de infotainment și navigație, recunoașterea vocală, funcțiile extinse ale vehiculului și integrarea ecosistemelor digitale în mașină, acestea având ca scop o experiență a clientului mult îmbunătățită. Din acest motiv, VW Group a decis să înființeze o companie dedicată dezvoltării și integrării inteligenței artificale la bordul mașinii, după ce prima încercare, regăsită pe facelfitul VW Golf 8, a fost bine primită de public.

CFR Călători vrea să pună trenuri Intercity pe cea mai lentă magistrală feroviară a țării CITEȘTE ȘI CFR Călători vrea să pună trenuri Intercity pe cea mai lentă magistrală feroviară a țării

Noua companie se numește în acest moment AI Lab și a fost gândită să funcționeze ca un centru de competențe și un incubator în rețea globală. „AI Lab va identifica idei noi de produse pentru grupul Volkswagen și le va coordona intern în cadrul grupului”, spun reprezentanții VW. Nu este exclusă nici o colaborare cu sectorul tehnologic din Europa, China și America de Nord, care să simplifice toate procesele de dezvoltare în acest domeniu.

„Vrem să oferim clienților noștri o valoare adăugată autentică cu inteligența artificială. Ne propunem să conectăm ecosistemele digitale externe cu vehiculul, creând o experiență de produs și mai bună”, spune Oliver Blume, CEO al Grupului Volkswagen și Porsche AG. „Colaborarea cu companiile de tehnologie este de o importanță crucială pentru noi. În viitor, intenționăm să simplificăm cooperarea din punct de vedere organizațional și cultural.”

VIDEO & FOTO Dacia merge în Raliul Dakar cu Sandrider, cel mai spectaculos model din istoria mărcii CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Dacia merge în Raliul Dakar cu Sandrider, cel mai spectaculos model din istoria mărcii

Volkswagen vede un potențial considerabil în recunoașterea vorbirii de înaltă performanță, care ar trebui să ducă funcțiile de comenzi vocale la un nivel similar cu cel regăsit în dialogul natural. De asemenea, o utilizare prioritară este și conectarea mediilor digitale ale utilizatorului cu cele ale vehiculului. Alte funcții ar putea fi optimizarea ciclurilor de încărcare, întreținerea predictivă a mașinii sau conectarea cu infrastructura, de exemplu cu locuința.

VW spune că AI Lab va avea o echipă de experți  în inteligență artificială și va încerca să identifice idei noi de produse, pe care să le dezvolte sub forma unor concepte. „Reprezentanți de rang înalt ai grupurilor de mărci vor forma Consiliul de Supraveghere”, anunță VW Group.

VIDEO & FOTO Dacia merge în Raliul Dakar cu Sandrider, cel mai spectaculos model din istoria mărcii CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Dacia merge în Raliul Dakar cu Sandrider, cel mai spectaculos model din istoria mărcii

Prima veste dinspre noua companie arată că au fost deja inițiate „discuții exploratorii privind primele produse”, care sunt deja în desfășurare cu companii internaționale de tehnologie.

Consiliul de administrație al AI Lab va fi condus de Carsten Helbing, CEO, și Carmen Schmidt, CLO & CBO. Experții recunoscuți în inteligență artificială vor fi responsabili pentru funcțiile de management tehnic. Consiliul de Supraveghere va fi format din membri ai Consiliului de Administrație al mărcilor Volkswagen, Audi și Porsche.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw group
ai lab
inteligenta artificiala
masini inteligente