Guvernul a suplimentat suma pentru expropierile la Magistrala de metrou 1 Mai - Otopeni

Guvernul a suplimentat suma pentru expropierile la Magistrala de metrou 1 Mai - Otopeni
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 iul 2022

Guvernul a suplimentat cu 31,8 milioane lei suma necesară despăgubirilor pentru Magistrala de metrou 6. 1 Mai - Otopeni care face legătura cu Aeroportul Internațional Henri Coandă - Otopeni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Actul normativ prevede declanșarea procedurii de expropriere a imobilelor situate pe amplasamentul lucrării Rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă și suplimentarea cu 31,8 milioane lei a sumei necesare despăgubirilor. Suma totală necesară despăgubirilor se ridică astfel la 94,6 milioane lei si va fi alocată din bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor, scrie News.ro.

Ungaria interzice exportul de produse energetice, inclusiv gaze, prin starea de urgență, România poate fi afectată. Ungaria vrea să folosească România ca țară de tranzit pentru a-și umple depozitele, iar iarna, dacă România are nevoie de gaze, exportul va CITEȘTE ȘI Ungaria interzice exportul de produse energetice, inclusiv gaze, prin starea de urgență, România poate fi afectată. Ungaria vrea să folosească România ca țară de tranzit pentru a-și umple depozitele, iar iarna, dacă România are nevoie de gaze, exportul va

Hotărârea de Guvern prevede suplimentarea pe anul 2022 a sumei prevăzute ca justă despăgubire aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 496/2017 privind declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național "Legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă - Otopeni (Magistrala 6. 1 Mai - Otopeni)", precum și modificarea anexei nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 496/2017

Actul normativ prevede declanșarea procedurii de expropriere a imobilelor situate pe amplasamentul lucrării Rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă și suplimentarea cu 31,8 milioane lei a sumei necesare despăgubirilor, precizează Executivul.

Suma totală necesară despăgubirilor se ridică astfel la 94,6 milioane lei si va fi alocată din bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

Suprafața totală a terenurilor necesar a fi expropriate este de aproximativ 71.000 mp. Noua magistrală de metrou va avea o lungime de 14,2 km, 12 stații, și o capacitate de transport de 50.000 călători pe oră.

viewscnt
Afla mai multe despre
magistrala de metrou
expropieri