Guvernul francez sprijnă actuala strategie a Renault

Guvernul francez sprijnă actuala strategie a Renault
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 feb 2024

Franța continuă să sprijine strategia Renault de a rămâne un producător auto independent cu câteva parteneriate industriale și tehnologice, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul, după informațiile din presă privind o fuziune între Stellantis și Renault.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Duminică, publicația italiană Il Messaggero a informat că Guvernul francez, care este cel mai mare acționar la Renault și de asemenea are o participație la Stellantis, analizează o serie de planuri pentru o fuziune a celor două grupuri, scrie Agerpres.

Creșteri mari pentru Dacia, în Franța, în prima lună din an. Spring rămâne în topul vânzărilor, deși nu mai primește subvenție CITEȘTE ȘI Creșteri mari pentru Dacia, în Franța, în prima lună din an. Spring rămâne în topul vânzărilor, deși nu mai primește subvenție

Întrebat de poziția Guvernului față de strategia Renault, sursele au declarat că nu există "nicio modificare".

De la început Executivul a sprijini strategia directorului general al producătorului auto francez, Luca de Meo, de a construi Ampere, divizia Renault de vehicule electrice (EV) din Franța, alături de afacerea istorică a Renault de motoare pe combustie.

Deși recunoaște că Renault are o anvergură mai redusă și mai puține resurse decât rivalele sale, Guvernul sprijină de asemenea eforturile companiei de a-și extinde legăturile dincolo de aliații tradiționali Nissan și Mitsubishi, încheind parteneriate cu Geely, Saudi Aramco, Google și Qualcomm.

Cu o capitalizare de piață care stagnează la aproximativ 10 miliarde de euro (10,7 miliarde de dolari) în pofida îmbunătățirii situației financiare, Renault este deseori citat pe piețele financiare ca o potențială țintă de preluare.

Decizia de săptămâna trecută a producătorului auto francez de a renunța la planurile de a lista Ampere, schimbând strategia din cauza lipsei de apetit pentru vânzările de acțiuni, pe fondul încetinirii cererii pentru EV, a readus în discuție astfel d zvonuri, care au mai fost vehiculate după ce Renault a ieșit în 2022 din Rusia, pe atunci a doua sa mare piață, după Franța.

FOTO Lucrări lansate la prima parcare de lungă durată de pe centura Capitalei CITEȘTE ȘI FOTO Lucrări lansate la prima parcare de lungă durată de pe centura Capitalei

Președintele Stellantis, John Elkann a dezmințit speculațiile din presă referitoare la o posibilă fuziune cu rivalul Renault.

"Nu există niciun plan în analiză referitor la o fuziune cu alți producători auto", a informat Elkann într-un comunicat, adăugând că grupul este concentrat pe punerea în aplicare a planului său de afaceri pe termen lung. Pe lângă funcția de președinte al Stellantis, John Elkann conduce și Exor, holdingul familiei Agnelli, care este cel mai mare acționar la Stellantis.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
franta