Guvernul german vrea să selecteze Damen și Blohm + Voss pentru construirea fregatelor germane MKS180

Guvernul german vrea să selecteze Damen și Blohm + Voss pentru construirea fregatelor germane MKS180
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 ian 2020

Guvernul german și-a anuntat intenția de a selecta Damen drept contractor principal, împreună cu partenerii Blohm + Voss și Thales, pentru furnizarea a cel puțin patru nave de luptă MKS 180 pentru Marina Germaniei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Procesul de selectare așteaptă aprobarea Parlamentului german, scrie News.ro.

"Navele vor fi construite în cadrul șantierului naval deținut de Blohm + Voss în Hamburg și în alte locații ale grupului Nord-German, Lurssen. 80% din totalul net al contractului va fi investit  de Damen în Germania. Același lucru se aplică și în cazul sistemelor electronice, furnizate de Thales Nederland după propriul design. Aproximativ 70% din servicii vor fi livrate de filiala germană a Thales și alți subcontractori germani", informează Damen într-un comunicat.

Jurnalistul Moise Guran renunță definitiv la presă pentru a se implica în politică. Cum explică CITEȘTE ȘI Jurnalistul Moise Guran renunță definitiv la presă pentru a se implica în politică. Cum explică

Grupul nord-german de șantiere navale Lurssen, compania principală din care face parte Blohm + Voss, și Grupul Damen Shipyards formează un parteneriat care au la bază două afaceri de familie, cu o istorie în domeniul construcției de nave militare și comerciale de peste 140 de ani.

Singurul constructor de nave din Olanda a fost selectat contractor principal în acest proiect german.

"Proiectul MKS 180 contribuie la asigurarea potențialului de export și a expertizei pe termen lung atât pentru Olanda cât și pentru Germania. De asemenea, proiectul deschide perspective pentru cooperarea europeană (industria de apărare)", arată comunicatul.

Damen Shipyards Group operează 36 de șantiere de construcții și reparații de navale, angajând 12.000 de persoane în întreaga lume. Damen a livrat peste 6.500 de nave în peste 100 de țări și livrează anual aproximativ 175 de nave clienților din întreaga lume.

Damen produce remorchere, bărci de lucru, navale sau de patrulare, ambarcațiuni de mare viteză, nave de marfă, excavatoare, nave pentru industria offshore, feriboturi, pontoane și superyacht-uri.

viewscnt
Afla mai multe despre
mks180
damen
blohm