Honda declanșează o rechemare masivă de automobile pentru defecțiuni care afectează mai multe modele, inclusiv marca Accura. Există și riscul de incendiu

Honda declanșează o rechemare masivă de automobile pentru defecțiuni care afectează mai multe modele, inclusiv marca Accura. Există și riscul de incendiu
scris 18 dec 2020

Honda a anunțat că va declanșa o rechemare masivă, pentru aproape 2 milioane de automobile, la nivel global. Este vorba despre patru campanii separate, pentru mai multe defecțiuni, dintre care una implică riscul de incendiu.

Constructorul nipon Honda a anunțat că va rechema, la nivel global 1,79 milioane de automobile, din care 1,4 milioane se află în SUA, pentru patru defecțiuni diferite, care vor fi remediate în service. Vehiculele rechemate sunt atât Honda, cât și Acura, Printre modelele rechemate se numără SUV-ul CR-V (268.000 unități) fabricat între 2002 și 2006, cu posibile defecțiuni la sistemele de control electric al ferestrelor, care pot genera scurtcircuite ale sistemelor electrice din cauza infiltrațiilor de apă.

De asemenea, 737.000 de vehicule Accord, fabricate între 2018 și 2020, vor fi rechemate pentru posibile defecțiuni ale modulului de control software. Din cauza unei erori de programare, în anumite condiții pot porni luminile de avarie, iar unele componente electronice să nu funcționeze corect, inclusiv semnalizarea, camera de marșarier, ștergătoarele, existând riscul unui accident.

ULTIMA ORĂ Tesla deschide prima reprezentanță în România și lansează angajări CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Tesla deschide prima reprezentanță în România și lansează angajări

O altă serie de automobile, circa 430.000 de unități Acura și Honda, vor fi rechemate în 22 de state din SUA, în care coroziunea generată de aerul sărat poate afecta funcționarea schimbătorului de viteze. Defecțiunea poate permite mașinii să plece de pe loc chiar dacă este oprită și are schimbătorul pe poziția de parcare. Această defecțiune afectează mai multe modele, printre care Civic Hybrid, 2007-2014, Fit, 2013-2015,  Acura ILX 2013 Acura ILX Hybrid și Accord 2013-2015.

Proprietarii acestor automobile vor fi notificați de companie și vor fi invitați în cel mai apropiat service autorizat, unde vor fi operate reparațiile anunțate de constructor, începând cu ianuarie 2021.

viewscnt
Afla mai multe despre
honda
rechemare honda
honda accord
honda fit
accura