Honda - primul producător auto din Japonia care lansează un vehicul cu conducere autonomă de nivel 3

Honda - primul producător auto din Japonia care lansează un vehicul cu conducere autonomă de nivel 3
scris 5 ian 2020

Constructorul japonez Honda Motor Co. se pregătește anul acesta să devină primul producător auto din Japonia care lansează un vehicul cu conducere autonomă de nivel 3, potrivit unor surse citate de publicația The Japan Times.

Autonomia de nivel 3 îi permite șoferului să se angajeze în diferite activități, cum ar fi cititul sau vizionarea televizorului. Mașina celor de la Honda este de așteptat să ofere astfel de posibilități doar în traficul lent pe autostrăzile congestionate, au spus sursele, arată news.ro.

Audi AG vinde deja mașini cu o autonomie de nivel 3 în Japonia, cu sistem de conducere autonom disponibil la orele aglomerate pe autostrăzi.

FOTO Probleme la Aeroportul ”Henri Coandă” - Otopeni: Aglomerație la check-in, benzile de bagaje funcționează greu, căderi repetate de tensiune CITEȘTE ȘI FOTO Probleme la Aeroportul ”Henri Coandă” - Otopeni: Aglomerație la check-in, benzile de bagaje funcționează greu, căderi repetate de tensiune

Cel mai probabil, noua mașină Honda va fi introdusă în circulație după ce producătorii auto japonezi vor testa autovehiculele pe drumurile publice din Tokyo în jurul lunii iulie, au spus sursele citate.

La nivelul 3, șoferii trebuie să fie disponibili pentru a prelua controlul complet al vehiculului în caz de urgență.

La nivelul 4, nu este necesară interacțiunea șoferului, deși controlul este disponibil.

La nivelul 5, vehiculele nu vor mai avea nevoie de șoferi, deoarece nu vor avea volan sau alte echipamente auto convenționale.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
honda
electric