IATA: Companiile aeriene se îndreaptă spre pierderi cumulate de 157 de miliarde de dolari în acest an și în cel viitor

IATA: Companiile aeriene se îndreaptă spre pierderi cumulate de 157 de miliarde de dolari în acest an și în cel viitor
scris 25 nov 2020

Companiile aeriene se îndreaptă spre pierderi cumulate în valoare de 157 de miliarde de dolari în acest an și cel viitor, a avertizat marți Asociația Internațională pentru Transporturi Aeriene (IATA), care și-a înrăutățit estimările ca reacție la al doilea val de infecții cu noul coronavirus și la măsurile de carantină adoptate de guverne care afectează piețe majore, transmite Reuters.

IATA, care anticipa în iunie pierderi de 100 de miliarde de dolari, pe parcursul celor doi ani, prognozează în prezent un deficit de 118,5 miliarde de dolari doar în 2020 și alte pierderi, de 38,7 miliarde de dolari, în 2021, scrie News.ro.

Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Andrei Cionca, Impetum Group: Firmele nu trebuie să mai spere să revină la ce a fost, pentru că nu se va întâmpla. Schimbare radicală a modelului de business pentru companii ale viitorului CITEȘTE ȘI Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Andrei Cionca, Impetum Group: Firmele nu trebuie să mai spere să revină la ce a fost, pentru că nu se va întâmpla. Schimbare radicală a modelului de business pentru companii ale viitorului

Perspectivele extrem de negative scot în evidență dificultățile cu care se confruntă sectorul, în pofida veștilor pozitive referitoare vaccinurile dezvoltate pentru Covid-19, a căror distribuire va continua pe parcursul anului viitor.

”Impactul pozitiv asupra economiei și a traficului aerian nu va avea loc masiv înainte de jumătatea anului 2021”, a declarat directorul general al IATA, Alexandre de Juniac.

Numărul de pasageri este așteptat să scadă în acest an de la 4,5 miliarde în 2019 la 1,8 miliarde, potrivit estimărilor IATA, urmând să își revină parțial, la 2,8 miliarde, în 2021.

Veniturile generate de pasageri în 2020 va scădea semnificativ, cu 69%, la 191 miliarde de dolari.

”Este de departe cel mai mare șoc prin care va trece industria pe parcursul a doi ani, după Al Doilea Război Mondial”, a apreciat economistul șef al IATA, Brian Pearce.

IATA anticipează că va avea loc o redeschidere semnificativă a granițelor până la jumătatea anului 2021, susținută de o combinație între testări pentru Covid-19 și vaccinări.

IATA și-a reiterat apelul față de guverne, pentru înlocuirea carantinelor stricte cu programe largi de testare.

În cazul transporturilor aeriene de mărfuri, veniturile vor crește în acest an cu 15%, la 117,7 miliarde de dolari, în pofida unui declin al volumului de mărfuri cu 11,6%, la 54,2 milioane de tone, susținute de majorarea prețurilor, pe fondul consemnării la sol a unor zboruri.

viewscnt
Afla mai multe despre
iata
companii aeriene