Încep lucrările la tramvaiul corporatiștilor

Încep lucrările la tramvaiul corporatiștilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 oct 2023

Tronsonul liniei de tramvai 5 va intra în proces de modernizare, iar contractul se va derula pe o perioadă de 12 luni, dintre care opt luni pentru realizarea efectivă a lucrărilor, a anunțat Societatea de Transport București (STB).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

"Contractul a fost deja atribuit de Primăria Municipiului București, iar activitățile presupun două etape distincte: proiectare (4 luni, pe timp de iarnă când ziua este scurtă și străzile aglomerate); execuție (8 luni, în sezonul cald, când ziua este lungă și circulația mai redusă). Tronsonul pe care încep lucrările are o lungime de 4,3 km (de la Șoseaua Ștefan cel Mare până la Pod Băneasa) de-a lungul străzilor Barbu Văcărescu și Căpitan Av. Alexandru Șerbănescu", precizează sursa citată.

VIDEO ANUNȚ - Lucrările la Autostrada Bucureștiului avansează. Când s-a angajat Umbrărescu să deschidă un lot. Noi imagini CITEȘTE ȘI VIDEO ANUNȚ - Lucrările la Autostrada Bucureștiului avansează. Când s-a angajat Umbrărescu să deschidă un lot. Noi imagini

STB subliniază că se vor realiza și lucrări de modernizare a carosabilului, a sistemului public de iluminat, precum și a sub-stației Nordului, scrie Agerpres.

Lucrările preconizate vizează înlocuirea căii de rulare a tramvaiului, peroane noi, dotate cu spații de protecție ploaie, precum și panouri de informare interactive, înlocuirea rețelei electrice și montarea soluțiilor de iluminat noi, cu led, amplasarea de sisteme noi de semaforizare.

La finalul lucrărilor, STB va utiliza exclusiv tramvaie noi Imperio, care vor circula pe un traseu modernizat complet, notează operatorul de transport public.

viewscnt
Afla mai multe despre
stb
tramvai