Închiderea uzinelor din industria auto afectează 1,1 milioane muncitori din Europa

Închiderea uzinelor din industria auto afectează 1,1 milioane muncitori din Europa
scris 1 apr 2020

Criza coronavirusului și închiderea uzinelor au afectat locurile de muncă pentru cel puțin 1,1 milioane de europeni care lucrează în producția de automobile, a apreciat marți de Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), transmite Reuters.

Cifra de 1.110.107 locuri de muncă avansată de ACEA se referă doar la cei care sunt angajați în mod direct de producătorii de autoturisme, camioane, dubițe și autobuze, însă impactul asupra lanțului de aprovizionare este chiar mai mare, avertizează ACEA. Asociația subliniază că, în total, industria auto din UE asigură 2,6 milioane de locuri de muncă directe iar producătorii operează în regiune 229 de facilități de producție. Însă sectorul auto mai amplu oferă locuri de muncă directe și indirecte pentru 13,8 milioane de persoane în Uniunea Europeană, scrie Agerpres.

Vânzările de roviniete au scăzut semnificativ. Declin de 80% la vehiculele de transport de persoane CITEȘTE ȘI Vânzările de roviniete au scăzut semnificativ. Declin de 80% la vehiculele de transport de persoane

În cazul României, estimările ACEA vorbesc de cel puțin 20.000 de angajați afectați de închiderea uzinelor și de pierderi de producție estimate la 26.124 de vehicule cu motor.

viewscnt
Afla mai multe despre
acea
masini
industria auto