INS: Majoritatea locomotivelor și vagoanelor din România au durata normală de amortizare depășită

INS: Majoritatea locomotivelor și vagoanelor din România au durata normală de amortizare depășită
Oana Osman
Oana Osman
scris 10 iun 2018

Jumătate dintre vagoanele de pasageri aflate în inventar la finele anului trecut aveau durata normată de amortizare depășită, în cazul vagoanelor de marfă procentul fiind de 70,7% și de 63,5% în cazul locomotivelor conform Institutului Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Locomotivele în inventar, la 31 decembrie 2017, erau în număr de1.769, 58% fiind locomotive Diesel. Față de 2016, numărul a rămas același, însă modernizarea a patru locomotive a făcut ca puterea de tracțiune să crească cu 8.160 CP.

Vagoanele de pasageri erau, la aceeași data,în număr de 3.894, majoritatea de cale normal și doar 77 de cale îngustă (2%). 1.921 vagoane de pasageri (48,3%) aveau depășită durata normată de amortizare.

Finala Roland Garros, difuzată de PRO TV, a fost lider de audiență pe toate segmentele de public. Eurosport, pe locul doi, tot cu meciul Simonei Halep CITEȘTE ȘI Finala Roland Garros, difuzată de PRO TV, a fost lider de audiență pe toate segmentele de public. Eurosport, pe locul doi, tot cu meciul Simonei Halep

În cazul vagoanelor de marfă, numărul unităților de cale normală în inventar la finele anului trecut era de 30.808, acestora adăugându-li-se 1.426 vagoane cu destinație specială. Numărul total marchează o scădere cu 4,5% față de anul anterior. Peste 70% din vagoanele de marfă aveau durata normală de amortizare depășită.

viewscnt
Afla mai multe despre
cfr
ins
amortizare depasita
vagoane
locomotive