Inspectorii europeni au declanșat controale la fabrici de anvelope

Inspectorii europeni au declanșat controale la fabrici de anvelope
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 ian 2024

Comisia Europeană efectuează inspecții neanunțate la sediile unor firme care activează în sectorul anvelopelor din mai multe state membre UE. Comisia nu a comunicat dacă astfel de inspecții au loc și la companii din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Comisia are indicii că firmele vizate ar fi încălcat normele antitrust ale UE care interzic cartelurile și practicile comerciale restrictive (articolul 101 din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene), arată G4Media.

VIDEO Polonezii de la PESA au semnat contractul cu România pentru noi trenuri. Printre cele mai mari comenzi din istoria companiei CITEȘTE ȘI VIDEO Polonezii de la PESA au semnat contractul cu România pentru noi trenuri. Printre cele mai mari comenzi din istoria companiei

Produsele vizate de inspecții sunt anvelopele noi de schimb pentru autoturisme, camionete, camioane și autobuze vândute în Spațiul Economic European. Comisia este preocupată de faptul că a existat o coordonare a prețurilor între societățile inspectate, inclusiv prin intermediul comunicărilor publice.

Funcționarii Comisiei au fost însoțiți de omologii lor din cadrul autorităților naționale de concurență relevante din statele membre în care s-au desfășurat inspecțiile.

VIDEO&FOTO Alstom a semnat contractul cu România pentru locomotive. Pe ce rute vor circula CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Alstom a semnat contractul cu România pentru locomotive. Pe ce rute vor circula

Inspecțiile neanunțate reprezintă o etapă preliminară de investigare a practicilor anticoncurențiale suspectate. Faptul că Comisia efectuează astfel de inspecții nu înseamnă că firmele sunt vinovate de un comportament anticoncurențial și nici nu prejudiciază rezultatul investigației propriu-zise.

Nu există un termen legal pentru finalizarea anchetelor privind comportamentul anticoncurențial. Durata acestora depinde de o serie de factori, inclusiv de complexitatea fiecărui caz, de măsura în care întreprinderile în cauză cooperează cu Comisia și de exercitarea dreptului la apărare.

În cadrul programului de clemență al Comisiei, întreprinderilor care au fost implicate într-un cartel secret li se poate acorda imunitate la amenzi sau reduceri semnificative ale amenzilor, în schimbul raportării comportamentului și al cooperării cu Comisia pe tot parcursul investigației acesteia. Persoanele fizice și întreprinderile pot raporta carteluri sau alte comportamente anticoncurențiale, de asemenea, în mod anonim, prin intermediul canalelor de informare ale Comisiei. Mai multe informații privind programul de clemență al Comisiei și instrumentul de denunțare sunt disponibile pe site-ul internet al DG Concurență.

viewscnt
Afla mai multe despre
vulcanizări
anvelope