Italia a invitat companiile interesate de preluarea unei participații majoritare la operatorul aerian ITA să depună oferte

Italia a invitat companiile interesate de preluarea unei participații majoritare la operatorul aerian ITA să depună oferte
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 apr 2022

Trezoreria Italiei a invitat companiile interesate să cumpere o participație majoritară la operatorul aerian ITA Airways să-și exprime interesul oficial pentru acesta până pe 18 aprilie, au declarat trei surse apropiate subiectului, citate de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În octombrie, ITA a preluat operațiunile Alitalia, iar compania cu o istorie de 75 de ani, un simbol al stilului italian, a fost închisă după ani de pierderi financiare și încercări eșuate de salvare, scrie News.ro.

Un bărbat care vorbește cursiv în 24 de limbi străine, inclusiv română, curăță covoare în Washington CITEȘTE ȘI Un bărbat care vorbește cursiv în 24 de limbi străine, inclusiv română, curăță covoare în Washington

Grupul de transport maritim MSC și grupul german Lufthansa și-au exprimat interesul să cumpere un pachet majoritar de acțiuni la ITA și au solicitat o perioadă de exclusivitate de 90 de zile pentru a stabili detaliile unei achiziții.

Dar Roma a optat pentru o procedură bazată pe piață, menită să țină ușa deschisă altor potențiali pretendenți.

Luna trecută, Trezoreria i-a ales pe Equita și Gianni & Origoni drept consilieri financiari și juridici pentru privatizarea ITA Airways, care este deținută în totalitate de guvern.

”Consilierii au invitat mai mulți jucători din sectorul companiilor aeriene să își oficializeze interesul pentru ITA”, a spus una dintre surse.

Transportatorul a angajat băncile JPMorgan și Mediobanca pentru a ajuta la căutarea investitorilor privați, au adăugat două surse diferite.

Guvernul vrea să încheie un acord cu privire la vânzare până la jumătatea lunii iunie, au declarat săptămâna trecută două surse apropiate subiectului.

În ultimele decenii, Alitalia a încercat și nu a reușit să încheie alianțe cu Air France și, mai recent, cu compania aeriană Gulf Etihad.

Delta Air Lines a declarat luna trecută că dorește să-și aprofundeze legăturile comerciale cu ITA Airways, dar nu este interesată să preia o participație la companie.

viewscnt
Afla mai multe despre
ita
compania aviatica