Italia pregătește subvenții de 4.000 de euro pentru achiziționarea celor mai noi automobile pe benzină și motorină

Italia pregătește subvenții de 4.000 de euro pentru achiziționarea celor mai noi automobile pe benzină și motorină
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 iun 2020

Italia ia în considerare subvenții de până la 4.000 de euro pentru achiziționarea celor mai noi automobile pe benzină și motorină, alăturându-se Franței și Germaniei în sprijinirea industriei auto, afectată de criza provocată de pandemia de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Partidul Democrat (PD, centru-stânga), sprijinit de gruparea de centru Italia Viva, a propus includerea subvențiilor în pachetul de măsuri pentru stimularea economiei, care se află acum în dezbatere în Parlament, și ar urma să fie aprobat luna viitoare, scrie Agerpres.

IATA: Traficul aerian global s-a redresat în mai, în urma scăderii prețurilor biletelor CITEȘTE ȘI IATA: Traficul aerian global s-a redresat în mai, în urma scăderii prețurilor biletelor

Subvențiile vor fi acordate la achiziționare de mașini cu motoare Euro 6, și ajung la 4.000 de euro dacă cumpărătorul renunță la un vehicul cu o vechime de zece ani sau mai mult.

După acest anunț acțiunile celui mai mare producător auto italian, Fiat Chrysler, au urcat la Bursa de la Milano cu 4,75%, la 9,11 euro.

Franța și Germania vor să folosească subvențiile pentru a stimula cererea de vehicule electrice. Italia acordă deja subvenții la achiziționarea de mașini electric și hibride.

În mai, vânzările de mașini noi au scăzut cu 50% în Italia, după ce aproape s-au blocat în aprilie și martie, pe fondul măsurilor de izolare adoptate pentru a stopa răspândirea pandemiei. 

viewscnt
Afla mai multe despre
masini
italia