România - parc auto învechit. 78,6% din vehicule au o vechime de peste 10 ani

România - parc auto învechit. 78,6% din vehicule au o vechime de peste 10 ani
scris 4 iun 2020

Numărul total de vehicule rutiere înmatriculate în circulație, în evidențele Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor la 31 decembrie 2019, a fost de 8.749.390 vehicule, din care 78,1% aparțineau persoanelor fizice, potrivit unei cercetări a Institutului Național de Statistică (INS).

Din numărul total de vehicule rutiere înmatriculate în circulație, 78,6% aveau o vechime mai mare de 10 ani, scrie Agerpres.

VIDEO Accident spectaculos, cu 6 mașini, într-o intersecție din Capitală CITEȘTE ȘI VIDEO Accident spectaculos, cu 6 mașini, într-o intersecție din Capitală

După tipul de combustibil utilizat, 52,6% din numărul total de autoturisme au utilizat benzină, în timp ce numai 0,6% au folosit electricitate, gaz petrolier lichefiat, gaz natural sau alte surse. Dintre autocamioane, 88% au utilizat combustibilul motorină.

În februarie, Profit.ro a prezentat parcul auto al României actualizat, care indica faptul că un sfert din mașini sunt non-euro, iar 70% au peste 12 ani vechime.

viewscnt
Afla mai multe despre
masini
rable