Jaguar Land Rover- reducere masivă de angajați

Jaguar Land Rover- reducere masivă de angajați
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 18 dec 2018

Compania britanică Jaguar Land Rover, deținută de indienii de la Tata Motors, pregătește o reducere a personalului din Marea Britanie cu circa 5.000 de persoane, dintr-un total de 40.000 de angajați, pe fondul înrăutățirii situației financiare a companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Jaguar Land Rover intenționează să concedieze circa 5.000 de angajați de la uzinele din Marea Britanie, într-un efort de reducere a cheltuielielilor și stabilizare a situației financiare a companiei, potrivit presei britanice. Măsurile ar urma să fie anunțate în luna ianuarie, parte dintr-un plan de restructurare pe trei ani. Compania a fost puternic destabuilizată de mai mulți factori, între care războiul tarifelor, scandalul motoarelor diesel și Brexit. După mai mulți ani de profituri în creștere, Jaguar Land Rover a intrat pe pierdere, iar luna aceasta agenția Standard & Poor’s a retrogradat creditul companiei la categoria junk.

Piața auto din Europa, în declin, cu o lună înainte de finalul anului, la fel și cea din România. Dacia a avut creștere puternică în noiembrie, în contrast cu restul mărcilor CITEȘTE ȘI Piața auto din Europa, în declin, cu o lună înainte de finalul anului, la fel și cea din România. Dacia a avut creștere puternică în noiembrie, în contrast cu restul mărcilor

Proprietarul Jaguar Land Rover, Tata Motors, anunțase încă din octombrie că intenționează să reducă cheltuielile și să redreseze lichiditățile, dar la acel moment nu a vorbit despre posibile concedieri, ci doar despre reducerea investițiilor neprofitabile și vânzarea de bunuri.

Reprezentanții companiei au declarat că nu comentează zvonurile pe marginea planurilor de restructurare.

Jaguar Land Rover speră ca noile produse lansate, noua generație Range Rover Evoque, SUV-ul electric Jaguar I-Pace și viitorul Land Rover Defender să contribuie la redresarea situației financiare. Până în 2020, compania vrea să dezvolte versiuni hibride pentru toate modelele din gamă.

Jaguar Land Rover a fost cumpărată de Tata Motors de la Ford, în 2008, și a fost adusă de la nivelul de companie la un pas de insolvență, la un nivel record de vânzări și profit, în ultimii zece ani. După 2016, nivelul profitului a scăzut simțitor, chiar dacă veniturile și vânzările au continuat să crească.

viewscnt
Afla mai multe despre
jaguar
land rover
tata motors
uzina de automobile
brexit
diesel