Statul francez vrea să-l propună pe șeful Michelin în locul lui Carlos Ghosn, în fruntea Renault

Statul francez vrea să-l propună pe șeful Michelin în locul lui Carlos Ghosn, în fruntea Renault
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 17 dec 2018

Cel mai mare acționar al Renault, statul francez, intenționează să-l aducă în fruntea companiei pe Jean-Dominique Senard, actual CEO al Michelin, potrivit publicației Le Figaro, care citează diferite surse din apropierea guvernului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În situația în care Carlos Ghosn nu va reuși să scape de problemele penale din Japonia, guvernul francez ia în calcul să propună în locul acestuia la cârma Renault un nume greu din industria auto, Jean Dominique Senard, care în prezent este CEO al Michelin, după cum relatează publicația franceză Le Figaro. Statul este cel mai mare acționar al Renault, cu 15% acțiuni și dublu drept de vot, reprezentanți ai guvernului exprimându-și în mai multe rânduri opinia că Ghosn nu mai poate reveni în postul de președinte și CEO al companiei, odată ajuns în poziția de arestat. Senard este unul dintre executivii cu reputație în industria auto și, în plus, are o mare calitate: este disponibil, deoarece în 2019 îi expiră contractul cu Michelin, la împlinirea vârstei de 65 de ani.

Piața auto din Europa, în declin, cu o lună înainte de finalul anului, la fel și cea din România. Dacia a avut creștere puternică în noiembrie, în contrast cu restul mărcilor CITEȘTE ȘI Piața auto din Europa, în declin, cu o lună înainte de finalul anului, la fel și cea din România. Dacia a avut creștere puternică în noiembrie, în contrast cu restul mărcilor

Chiar dacă Consiliul de Administrație al Renault l-a confirmat pe Carlos Ghosn în cele două funcții de conducere, se pare că gestul a fost făcut doar pentru a-și păstra pozițiile de forță în relația cu Nissan. Este însă inevitabil ca acționarii să caute deja să recruteze un nou șef al companiei. Thierry Bollore, COO al Renault și președinte interimar ar putea fi o soluție, dar se pare că nu este suficient de satisfăcătoare pentru guvern, dacă încă mai caută o alternativă. Bollore a fost desemnat, la începutul anului, drept mâna dreaptă a lui Ghosn și viitor succesor al acestuia, el preluând, practic, activitățile executive și având drept de decizie cu puteri aproape egale cu cele ale lui Ghosn. În noiembrie, după arestarea lui Ghosn, Bollore a primit chiar puteri depline, pentru a putea conduce Renault nestingherit.

Jean- Dominique Senard lucrează pentru Michelin din 2005, când a fost angajat Chief Financial Officer. A fost desemnat CEO din 2012, iar în 2014 board-ul companiei i-a reînnoit mandatul pentru alți patru ani. 

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
michelin
jean dominique senard
carlos ghosn
arestare ghosn