Jumătate dintre vehiculele verificate în trafic - probleme tehnice majore

Jumătate dintre vehiculele verificate în trafic - probleme tehnice majore
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 mar 2020

Aproape jumătate (45,72%) dintre vehiculele pe care inspectorii Registrului Auto Român (RAR) le-au verificat în trafic pe parcursul anului 2019 aveau deficiențe tehnice majore, fiind declarate neconforme, arată datele centralizate de către instituție.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
COVID-19 și raporturile de muncă – autentice provocări pentru companii CITEȘTE ȘI COVID-19 și raporturile de muncă – autentice provocări pentru companii

Potrivit sursei citate, anul trecut, au fost verificate în trafic 69.130 de vehicule, la nivelul întregii țări, iar ca urmare a problemelor descoperite au fost aplicate 22.447 de sancțiuni, au fost retrase 17.938 de certificate de înmatriculare, au fost imobilizate 413 vehicule și 113 ITP-uri au fost anulate, scrie Agerpres.

La nivel general, din totalul mașinilor inspectate, 31.607 de unități (45,72%) aveau deficiențe tehnice majore și/sau periculoase și au fost declarate neconforme.

Cele mai multe neconformități au fost constatate la instalația electrică de iluminare-semnalizare (27%), punți, jante, anvelope și suspensie (12%), șasiu, cadru și elemente atașate șasiului (10%).

SARTO: atelierul autentic care împărtășește secretul alegerii costumului perfect CITEȘTE ȘI SARTO: atelierul autentic care împărtășește secretul alegerii costumului perfect

De asemenea, neconformități la sistemul de frânare au fost depistate la 4% dintre vehiculele verificate, iar în 1,57% dintre cazuri au fost constatate probleme la sistemul de direcție.

În același timp, în urma măsurătorilor efectuate de către inspectorii RAR s-a stabilit depășirea nivelului maxim admis de emisii poluante la 2.579 autovehicule. În plus, au fost depistate în trafic 3.616 de vehicule cu defecțiuni periculoase la sistemele de frânare, direcție sau la punți și fuzete.

Oficialii RAR precizează că rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR - Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

viewscnt
Afla mai multe despre
probleme tehnice
rar
masini verificate