Lamborghini, Ferrari sau Jaguar - printre bolizii scumpi înmatriculați de români

Lamborghini, Ferrari sau Jaguar - printre bolizii scumpi înmatriculați de români
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 dec 2019

Românii au înmatriculat, în primele 11 luni ale anului, 26 de Lamborghini și 18 Ferrari noi, în rândul autoturismelor scumpe preferate situându-se și Jaguar, Lexus, Maserati, Bentley sau Aston Martin, reiese din statistica Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, potrivit datelor oficiale, în intervalul ianuarie - noiembrie 2019, cea mai mare creștere a înmatriculărilor de autoturisme selecte s-a consemnat în dreptul mărcii Lamborghini, de 271,3%, în timp ce, prin cele 266 de unități Lexus înregistrate, saltul a fost de 76,16%, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, scrie Agerpres.

GRAFICE Creditul pentru firme scade. Revenire ușoară a împrumuturilor pentru consum, accelerare a celor pentru locuințe, care ating din nou cel mai bun ritm din an CITEȘTE ȘI GRAFICE Creditul pentru firme scade. Revenire ușoară a împrumuturilor pentru consum, accelerare a celor pentru locuințe, care ating din nou cel mai bun ritm din an

Unul dintre cei mai doriți bolizi din lume, Ferrari, a fost înregistrat la capitolul "Autoturisme noi", în evidențele DRPCIV, de către 18 proprietari, în creștere cu 50% față de perioada ianuarie - noiembrie 2018.

De asemenea, au fost înmatriculate 197 de exemplare noi din gama Jaguar (-10,86% vs primele 11 luni din 2018), 22 de unități Bentley (+4,75%), 21 de exemplare Maserati (-16%) și, nu în ultimul rând, trei unități marca Aston Martin (-40%).

Pe de altă parte, în cazul acelorași mărci scumpe, pe segmentul second hand, numărul înmatriculărilor raportate la 11 luni a fost mai mult decât dublu, până la 1.235 de unități, comparativ cu cele 553 de autoturisme noi, din aceeași categorie.

În acest sens, datele centralizate relevă faptul că Jaguar este marca cu cele mai multe înregistrări de mașini "rulate", respectiv 633 de unități, urmată de Lexus - cu 457 de unități, Maserati (57), Bentley (52), Lamborghini (18), Ferrari (11) și Aston Martin (7).

La nivel general, numărul înmatriculărilor de autoturisme noi a depășit, în România, 147.700 de unități în primele 11 luni ale anului, în creștere cu 21,5% față de aceeași perioadă din 2018.

viewscnt
Afla mai multe despre
lamborghini
ferrari