Primăria Capitalei anunță că ”în primăvara anului viitor” bucureștenii vor putea circula pe Podul Ciurel

Primăria Capitalei anunță că ”în primăvara anului viitor” bucureștenii vor putea circula pe Podul Ciurel
scris 31 dec 2019

Primăria Capitalei a anunțat, luni, că realizarea primei etape a proiectului "Străpungere Ciurel - Nod Rutier Virtuții" se apropie de final, iar în primăvara anului viitor, bucureștenii vor putea circula pe Podul Ciurel.

”Așa cum am promis, realizarea primei etape a proiectului «Străpungere Ciurel - Nod Rutier Virtuții» se apropie de final, iar în primăvară anului viitor, bucureștenii vor putea circula pe Podul Ciurel, un obiectiv de investiții extrem de important pentru fluidizarea traficului din Capitală. Astăzi au început primele teste statice și dinamice la structura de rezistență a podului, în conformitate cu legislația în vigoare. Acestea vor fi transmise spre analiză către proiectant și expert urmând că, în perioada următoare, să primim rezultatele și să realizăm o nouă serie de teste. Reamintesc faptul că acest proiect, inițiat în urmă cu 12 ani, a fost preluat cu un grafic de execuție de doar 10 %, iar în prezent, nodul Virtuții, componentă a acestei investiții, este realizat în proporție de 90%”, a declarat, luni, Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, citată într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului, în ceea ce privește cea de-a două etapă, Nod Virtuții-Uverturii, rimarul general a dat ordinul de începere a proiectării, iar în prezent se lucrează la elaborarea proiectului tehnic, scrie News.ro.

Demis de Dăncilă, Borza revine la Guvern, de data asta adus de Orban CITEȘTE ȘI Demis de Dăncilă, Borza revine la Guvern, de data asta adus de Orban

”De asemenea, a fost redefinit coridorul de expropriere pentru această etapă, realizându-se astfel economii substanțiale la bugetul local: în proiectul inițial erau afectate 200 de clădiri, iar noul proiect prevede aproximativ 20 de imobile ce urmează a fi expropriate”, a mai transmis Primăria Capitalei.

Proiectul are trei componente: Nodul Virtuții (care presupune un pasaj peste răul Dâmbovița și peste Șoseaua Virtuții cu descărcare în Cartierul Drumul Taberei), o altă secțiune până în Centura Bucureștiului și cea de a treia - din Centura Bucureștiului până în Autostrada A1.

Proiectul urmărește realizarea unui drum expres care face legătură între Splaiul Independenței și Autostrada A1: se traversează Șoseaua Virtuții, apoi se poate ieși în cartierele Drumul Taberei și Militari, de acolo în Centură Bucureștiului și mai departe în Autostrada A1.

Prin realizarea acestui obiectiv se va obține o intrare mai facilă în București dinspre Autostrada București - Pitești, dar și o redistribuire a traficului.

viewscnt
Afla mai multe despre
primăria capitalei
podul ciurel