Licitație finalizată pe un alt tronson din autostrada A1 Sibiu - Pitești: Același constructor desemnat după contestații / „Facem treabă la minister, până la capăt, în ciuda unui premier ostil”

Licitație finalizată pe un alt tronson din autostrada A1 Sibiu - Pitești: Același constructor desemnat după contestații / „Facem treabă la minister, până la capăt, în ciuda unui premier ostil”
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 sep 2021

La circa 6 luni de la prima desemnare a câștigătorului, după ce contestațiile depuse au impus reevaluarea ofertelor, Compania de Autostrăzi a desemnat același constructor pentru proiectarea și execuția celor 9,86 de kilometri de autostradă dintre Curtea de Argeș și Tigveni, parte a A1 Sibiu - Pitești: firma austriacă PORR CONSTRUCT, pentru circa 1,7 miliarde de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La o distanță de 6 luni de la prima desemnare a câștigătorului, urmare depunerii de contestații și plângeri atât la CNSC cât și la Curtea de Apel București, CNAIR a finalizat procesul de reevaluare a ofertelor dispus de C.A.B prin Hotărârea Civilă nr. 1230/2021 din data de 08.06.2021 pronunțată în Dosarul nr. 2548/2/2021, scrie Hotnews.ro.

Corespondență din Paris - ULTIMA ORĂ VIDEO&FOTO Dacia Jogger, premieră mondială și primele impresii despre noul crossover de familie, hibrid, cu 7 locuri CITEȘTE ȘI Corespondență din Paris - ULTIMA ORĂ VIDEO&FOTO Dacia Jogger, premieră mondială și primele impresii despre noul crossover de familie, hibrid, cu 7 locuri

Ofertantul desemnat câștigător a rămas S.C. PORR CONSTRUCT S.R.L. cu prețul de 1.678.873.121,77 Lei fără TVA.

Durata contractului este de 60 de luni, din care 16 luni perioada de proiectare și 44 luni perioada de execuție a lucrărilor, iar perioada de garanție a lucrărilor este de 60 de luni.

Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea și execuția lucrărilor pentru construcția Autostrăzii Sibiu - Pitesti, Sectiunea 4: Tigveni - Curtea de Arges în lungime de 9,86 km.

În cadrul contractului vor fi realizate mai multe lucrări de artă având o complexitate ridicată, astfel:

  • Construirea a 12 poduri, pasaje și/sau viaducte, având o lungime medie de 230 m, dintre care, cel mai lung fiind Viaductul de la km. 84+341, în lungime de 630 m.
  • Construirea unui Tunel în lungime de 1.350 m, în zona de traversare a dealului Momaia, județul Argeș.
  • Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea din nou a perioadei de depunere a eventualelor contestații și respectiv după soluționarea tuturor contestațiilor/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire, anunță CNAIR.

„Facem treabă la minister, până la capăt, în ciuda unui premier ostil”, a transmis ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

viewscnt
Afla mai multe despre
autostrada a1 sibiu - pitești
licitatie