Livrările Boeing au scăzut la 26 de avioane în aprilie, mai puțin de jumătate din totalul lunii precedente, din cauza unui defect de fabricație la 737 MAX

Livrările Boeing au scăzut la 26 de avioane în aprilie, mai puțin de jumătate din totalul lunii precedente, din cauza unui defect de fabricație la 737 MAX
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 mai 2023

Livrările Boeing au scăzut la 26 de avioane în aprilie, mai puțin de jumătate din totalul lunii precedente, după ce un defect de fabricație a forțat compania să oprească unele livrări ale celui mai bine vândut avion de pasageri al său, 737 MAX, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Livrările de avioane MAX, care urcaseră în martie la 52 de avioane cu corp îngust, au scăzut la 17 avioane luna trecută, scrie News.ro

Porsche, acord cu Mobileye pentru tehnologia destinată mașinilor autonome, pe fondul întârzierilor noului sistem de operare al VW Group CITEȘTE ȘI Porsche, acord cu Mobileye pentru tehnologia destinată mașinilor autonome, pe fondul întârzierilor noului sistem de operare al VW Group

Acest lucru a lăsat livrările de avioane de pasageri pentru producătorul de avioane din SUA la cel mai redus nivel din iulie 2022, precum și sub cele 35 de avioane livrate în aprilie anul trecut.

Boeing a rezervat 13 comenzi nete, după ce a luat în considerare 21 de comenzi anulate, inclusiv o tranzacție de vânzare-leaseback pentru trei MAX-uri pentru locatorul BOC Aviation, pentru avioane comandate inițial de operatorul din Republica Dominicană Arajet.

Pe lângă MAX-uri, Boeing a livrat și șase 787 Dreamliners, un cargo 767, un cargo 777 și un avion cu reacție 737-800 pentru activitatea sa de apărare, pentru a fi transformat într-un avion de patrulă maritimă P-8 Poseidon pentru Coreea de Sud.

Livrările de avioane sunt urmărite îndeaproape de Wall Street, deoarece producătorii de avioane pot colecta majoritatea banilor atunci când predau avioanele clienților.

VIDEO Volvo anunță al doilea SUV electric din familia EX. „Ceva mic urmează să vină!” CITEȘTE ȘI VIDEO Volvo anunță al doilea SUV electric din familia EX. „Ceva mic urmează să vină!”

Cel mai recent impediment în calea livrărilor Boeing implică două suporturi care conectează fuzelajul de la pupă al MAX cu coada verticală, care au fost instalate incorect de producătorul de fuzelaj Spirit AeroSystems Holdings. Boeing estimează că aproximativ 75% dintre cele 225 de avioane MAX din inventarul său au suporturi care vor trebui reinstalate înainte ca clienții să poată intra în posesia avioanelor.

Directorul financiar al Boeing, Brian West, le-a spus investitorilor, într-o convorbire privind veniturile de luna trecută, că livrările de avioane MAX vor încetini în trimestrul al doilea, dar apoi vor crește la aproximativ 40 de avioane pe lună, cu îmbunătățiri trimestriale secvențiale în a doua jumătate.

Boeing a livrat 156 de avioane în primele patru luni ale anului 2023, inclusiv 128 MAX.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
737 max