Creșteri spectaculoase de profit pentru Mitsubishi, cu rezultate peste cele din epoca Ghosn

Creșteri spectaculoase de profit pentru Mitsubishi, cu rezultate peste cele din epoca Ghosn
scris 9 mai 2023

Mitsubishi a găsit soluția pentru ieșirea din criză și a încheiat anul fiscal 2022 cu o creștere de excepție a profitului operațional și a profitului net, care au avut valori mai mult decât duble față de cele din anul anterior.

După pierderile raportate în 2020, Mitsubishi Motors a încheiat al doilea an consecutiv cu  profit, dar cu creșteri spectaculoase atât la nivel operațional, cât și la cel al profitului net, obținând cel mai bun rezultat financiar din ultimii opt ani, un record pentru epoca începută odată cu achiziția a 34% din companie de către Nissan.

FOTO Cum va arăta noua generație Dacia Duster 3 CITEȘTE ȘI FOTO Cum va arăta noua generație Dacia Duster 3

Veniturile Mitsubishi Motors au crescut în anul fiscal care s-a încheiat pe 31 martie 2023 cu 20,6%, la 2.450 miliarde yeni  (aproximativ 16,5 miliarde euro), un plus de aproape 500 de miliarde de yeni, pe fondul scăderii vânzărilor cu circa 11 procente față de anul anterior.

Rezultatele nete au fost însă cu mult mai mari față de anul anterior, semn că producătorul japonez a reușit să-și rentabilizeze mult mai bine vânzările în anul care a trecut. Profitul operațional al companiei a fost de 190 de miliarde de yeni (aproximativ 1,3 miliarde euro), în creștere cu 118% față de cele 87 de miliarde din anul fiscal 2021, iar profitul net înregistrat a fost de 168,7 miliarde yeni (aproximativ 1,1 miliarde euro) cu o creștere și mai mare, de 128%, față de anul fiscal anterior.

Tesla caută surse de bani: proprietarii Model S pot cumpăra cu 15.000 de dolari pachetul Track Package, care crește viteza mașinii la 320 km/h CITEȘTE ȘI Tesla caută surse de bani: proprietarii Model S pot cumpăra cu 15.000 de dolari pachetul Track Package, care crește viteza mașinii la 320 km/h

Pentru anul fiscal care abia a început, Mitsubishi prognozează o creștere a veniturilor de aproape 10%, la 2.700 miliarde yeni, dar scăderi ale profiturilor comparativ cu anul care tocmai s-a încheiat. Sunt estimate influențe ale crizei de semiconductori, chiar dacă situația acesteia s-a îmbunătățit radical, dar prognoza vorbește despre o încetinire economică și o instabilitate care ar putea să creeze incertitudini în mediul de afaceri. Scăderile de rentabilitate vor fi efectul unor noi investiții „pentru următoarea etapă de creștere”. Țintele de vânzări pentru următorul an fiscal sunt în creștere cu circa 4%, inclusiv cu circa 20.000 de vehicule în Europa, unde anul trecut Mitsubishi a vândut puțin peste 60.000 de vehicule și a înmatriculat numai 54.000 de autoturisme, conform ACEA.

Mitsubishi a produs în anul fiscal 2022 puțin peste 1 milion de vehicule, însă vânzările sale s-au ridicat la 834.000 de vehicule, cu 11% mai puține decât în anul anterior.

viewscnt
Afla mai multe despre
mitsubishi
rezultate mitsubishi
profit mitsubishi