Livrările de vehicule ale Tesla au depășit așteptările în 2020, dar au ratat ușor obiectivul anual al companiei

Livrările de vehicule ale Tesla au depășit așteptările în 2020, dar au ratat ușor obiectivul anual al companiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 ian 2021

Tesla a raportat un nivel peste așteptări al livrărilor de vehicule în 2020, susținute de creșterea constantă a cererii de vehicule electrice, dar au ratat ușor obiectivul ambițios la companiei, într-un an dificil pentru industria auto globală, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania a livrat 499.550 de vehicule în 2020, peste estimările analiștilor de pe Wall Street, de 481.261 de vehicule, potrivit datelor firmei Refinitiv, volumul fiind cu numai 450 de vehicule mai mic față de ținta directorului general Elon Musk, scrie News.ro.

Arafat anunță - o parte a populației nu a respectat măsurile de protecție și recomandările de sărbători, posibil să crească infectările. Începerea vaccinării nu înseamnă că pandemia a trecut sau poate fi ținută sub control CITEȘTE ȘI Arafat anunță - o parte a populației nu a respectat măsurile de protecție și recomandările de sărbători, posibil să crească infectările. Începerea vaccinării nu înseamnă că pandemia a trecut sau poate fi ținută sub control

Miliardarul a scris pe Twitter că este ”mândru de echipa Tesla, pentru atingerea acestui moment de referință major”.

”Atunci când am creat Tesla, am crezut (optimist vorbind) că există o șansă de supraviețuire de 10%”, a mai scris Musk.

Pe Twitter au curs felicitările din partea susținătorilor și a investitorilor, care au lăudat producătorul de vehicule pentru anul extraordinar. Tesla a contrazis tendința de scădere a vânzărilor din industrie, pierderi trimestriale și perturbări ale lanțurilor de aprovizionare.

Prețul acțiunilor Tesla a crescut cu peste 700% în ultimul an, compania a raportat profit în ultimele cinci trimestre, iar în decembrie a fost inclusă în indicele S&P 500.

Tesla a anunțat că a livrat 180.570 de vehicule în trimestrul patru, un record trimestrial pentru companie, depășind estimările analiștilor, de 163.628 de vehicule.

viewscnt
Afla mai multe despre
vehicule
tesla