Lucrările la tronsonul 2 al autostrăzii Sibiu-Pitești încep în această primăvară

Lucrările la tronsonul 2 al autostrăzii Sibiu-Pitești încep în această primăvară
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 mar 2024

Președintele Consiliului Județean (CJ) Vâlcea, Constantin Rădulescu, a anunțat că a avut o întâlnire cu reprezentanții constructorului lotului 2 al autostrăzii Sibiu – Pitești, care au dat asigurări că sunt în grafic cu proiectarea și că în această primăvară vor începe lucrările la acest tronson.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Lotul 2 Boița – Cornetu din Autostrada Sibiu – Pitești (A1) este cel mai dificil lot de autostradă din România, având o lungime totală de peste 31 de kilometri, cu 49 de poduri și viaducte, șapte tuneluri și un ecoduct în zona Lazaret. Lucrările la acest lot ar trebui finalizate în 2028, câștigătorul contractului de proiectare și execuție fiind o asociere de firme din Turcia – Mapa Cengiz, scrie Agerpres.

Primele prețuri pentru Dacia Spring facelift se întorc în timp 3 ani CITEȘTE ȘI Primele prețuri pentru Dacia Spring facelift se întorc în timp 3 ani

Rădulescu a precizat că la întâlnire, care a avut loc la organizarea de șantier de la Câineni, au participat și prefectul județului, dar și reprezentanți ai Poliției Vâlcea, precum și primarii celor două localități vâlcene prin care trece acest tronson – Racovița și Câineni.

„A fost o întâlnire productivă în care am făcut o evaluare la zi a stadiului în care ne aflăm și am primit asigurări din partea constructorului că proiectarea se va termina curând și că lucrările efective vor începe în această primavară. De asemenea, în urma discuțiilor, am solicitat să se ia măsurile necesare pentru a evita crearea de ambuteiaje în zonele prin care trec utilajele constructorului. Așa cum am mai spus, autostrada nu trece pe deasupra județului, este un proiect de o importanță majoră atât pentru Vâlcea, cât și pentru România și mă interesează ca lucrările să fie finalizate la termenul stabilit”, a transmis președintele CJ Vâlcea, printr-o informare de presă.

viewscnt
Afla mai multe despre
sibiu-pitești
autostrada