Lufthansa cumpără 7 avioane de pasageri și 10 avioane cargo de la grupul Boeing, pentru aproape 6 miliarde de dolari

Lufthansa cumpără 7 avioane de pasageri și 10 avioane cargo de la grupul Boeing, pentru aproape 6 miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 mai 2022

Compania germană Deutsche Lufthansa a anunțat  planuri de a cumpăra avioane de pasageri și marfă Boeing, cu un preț total de listă de aproape 6 miliarde de dolari, invocând eforturile de modernizare a flotei sale și de satisfacere a cererii puternice de transport de marfă, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Beneficiile legate de costuri asociate cu modernizarea și adăugarea de modele eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil ar permite transportatorului să își atingă obiectivele unei marje de operare ajustată de cel puțin 8% și ale unei rentabilități a capitalului angajat de cel puțin 10% până în 2024, a spus Lufthansa.

FOTO Protecția Consumatorului a intrat la STB și a oprit peste 80 de autobuze și tramvaie să iasă pe traseu. Nicușor Dan acuză \ CITEȘTE ȘI FOTO Protecția Consumatorului a intrat la STB și a oprit peste 80 de autobuze și tramvaie să iasă pe traseu. Nicușor Dan acuză "bâta PSD"

Ca parte a planului, grupul va cumpăra șapte avioane de pasageri 787-9, pentru cursele pe distanțe lungi, care vor umple golurile de capacitate create de livrarea întârziată a aparatelor Boeing 777-9, a spus Lufthansa într-un comunicat.

Avioanele 777-9 erau inițial programate pentru livrare în 2023 și sunt așteptate în prezent în 2025, scrie News.ro.

Lufthansa va primi aeronavele 787-9, care erau destinate inițial altor companii aeriene, în 2025 și 2026, a spus compania aeriană.

În același timp, datele de livrare pentru avioanele 787-9 comandate deja de la Boeing vor fi revizuite și, în unele cazuri, devansate până în 2023 și 2024, a spus Lufthansa.

Lufthansa a anunțat că va cumpăra, de asemenea, un total de 10 avioane cargo 777, cuprinzând trei modele 777F și șapte 777-8F de următoarea generație.

Unul dintre avioanele 777F, care a zburat pentru o altă companie aeriană, va fi realocat operatorului Lufthansa Cargo în următoarele săptămâni, iar două noi aeronave vor urma mai târziu.

Lufthansa prelungește, de asemenea, contractele de leasing pentru două avioane cargo 777F, care trebuiau să se încheie în 2024.

Noile avioane de marfă 777-8F comandate, care se bazează pe noua tehnologie a Boeing 777X, vor fi livrate începând cu 2027. Potrivit site-ului Boeing, avioanele de pasageri au un preț total de listă de aproximativ 2,05 miliarde de dolari, iar avioanele de marfă de aproximativ 3,9 miliarde de dolari.

Incluzând măsurile anunțate, Lufthansa se așteaptă la cheltuieli nete de capital de aproximativ 2,5 miliarde de euro în 2022 și consideră că această cifră anuală se va menține în jurul acestui nivel până în 2024.

viewscnt
Afla mai multe despre
lufthansa
boeing
avioane