Lufthansa nu este interesată de achiziționarea rivalelor afectate de criză

Lufthansa nu este interesată de achiziționarea rivalelor afectate de criză
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 mai 2020

Lufthansa nu intenționează să cumpere rivalele slăbite de criza provocată de pandemia de coronavirus (COVID-19), le-a spus marți acționarilor directorul general Carsten Spohr, la Adunarea Generală Anuală Virtuală, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Lufthansa, care are subsidiare în Austria, Elveția și Belgia, se pregătește din iunie să reia zborurile de pasageri, iar în prezent negociază cu guvernele un pachet de ajutor în valoare de 10 miliarde de euro. Spohr a declarat că se așteaptă în scurt timp la un acord cu Guvernul german, scrie Agerpres.

Recul puternic - Dacia vinde doar 16 mașini în Marea Britanie. Piața din Regat s-a prăbușit cu un procent istoric CITEȘTE ȘI Recul puternic - Dacia vinde doar 16 mașini în Marea Britanie. Piața din Regat s-a prăbușit cu un procent istoric

"Obiectivul nostru este stabilizarea Lufthansa în forma sa actuală și nu să achiziționăm alți operatori aerieni. În acest moment nu intenționăm să facem preluări", a declarat șeful Lufthansa. Acesta a adăugat că procesul de consolidare în rândul companiilor aeriene din Europa încetinește, în urma măsurilor de sprijin acordate de guverne.

Interzicerea călătoriilor decisă de numeroase țări din întreaga lume a forțat Lufthansa să blocheze la sol 700 din avioanele sale, ceea ce a dus la o scădere cu 99% a numărului de pasageri, astfel că întregul grup Lufthansa (care include și companiile Swiss, Brussels Airlines și Austrian Airlines) pierde în fiecare oră aproximativ un milion de euro din rezervele sale de lichidități.

viewscnt
Afla mai multe despre
lufthansa
covid-19