Mai multe companii aeriene au suspendat survolarea Belarusului de avioanele lor

Mai multe companii aeriene au suspendat survolarea Belarusului de avioanele lor
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 mai 2021

Compania franceză Air France suspendă ”până la noi ordine” intrarea în spațiul aerian belarus a aeronavelor sale, în urma unei recomandări în acest sens a liderilor Uniunii Europene (UE), care au cerut companiilor aeriene europene să ocolească spațiul aerian al Belarusului și au impus noi sancțiuni regimului lui Aleksandr Lukașenko, acuzat de deturnarea unui avion de linie european la Minsk, cu scopul arestării opozantului politic Roman Protasevici, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Air France a luat la cunoștință concluziile Consiliului European și suspendă, în consecință, până la noi ordine, survolarea spațiului aerian (belarus) a aeronavelor sale. Ruta avioanelor aflate în drum va fi modificată”, a anunțat într-un comunicat, compania aeriană franceză, scrie News.ro.

Tarom estimează pierderi de peste 230 milioane lei în 2021. Șomaj tehnic în fiecare lună. Speranțe de profit doar pentru 2024, după restructurare CITEȘTE ȘI Tarom estimează pierderi de peste 230 milioane lei în 2021. Șomaj tehnic în fiecare lună. Speranțe de profit doar pentru 2024, după restructurare

Compania franceză, care face parte din alianța franco-olandeză Air France-KLM, dă asigurări că urmărește ”în permanență” evoluția situației geopolitice a teritoriilor pe care le deservește și ”aplică strict reglementările”.

KLM a încetat să mai survoleze Belarusul luni, scrie Reuters.

Liderii europeni au decis luni seara să închidă spațiul aerian UE Belarusului și să adopte o nouă serie de sanțciuni împotriva regimului lui Aleksandr Lukașenko, acuzat de deturnarea unui avion de linie euroean către Minsk cu scopul de a aresta un disident, a cărui eliberare imediată au cerut-o.

2000 DE ZBORURI COMERCIALE PE SĂPTĂMÂNĂ ÎN SPAȚIUL AERIAN BELARUS

Ei au recomandat totodată companiilor aeriene europene să ocolească spațiul aerian belarus.

TABEL Chiria ȋn clădirile de birouri din București a scăzut CITEȘTE ȘI TABEL Chiria ȋn clădirile de birouri din București a scăzut

O serie de companii și-au anunțat deja decizia de a evita Belarusul, inclusiv Lufthansa, SAS și AirBaltic.

După Air France, compania aeriană Singapore Airlines a anunțat marți că își modifică rutele aeriene, pentru a evita Belarusul.

”Modificăm traiectoria zborurilor către Europa, pentru a evita survolarea spațiului aerian belarus și continuăm să urmărim îndeaproape situația”, a anunțat un purtător de cuvânt al companiei.

Aproape 2.000 de avioane efectuează săptămânal zboruri care tranzitează spațiul aerian belarus, potrivit Eurocontrol.

Roman Protassevitch, un jurnalist din opoziție, în vârstă de 26 de ani, și partenera sa Sofia Sapega se aflau la bordul unui avion de tip Boeing aparținând Ryanair care asigura o legătură de la Atena la Vilnius. Aeronava a fost deturnată duminică, în urma unei alerte cu bombă - care s-a dovedit mincinoasă. Ei au fost arestați pe aeroport, iar tânărul a fost încarcerat la Minsk.

viewscnt
Afla mai multe despre
air france
klm
lufthansa
spatiu aerian