Mercedes-Benz investește în startup-ul H2 Green Steel, care produce oțel "verde" fără cocs, cu zero emisii de CO2. Planul Ambition 2039

Mercedes-Benz investește în startup-ul H2 Green Steel, care produce oțel "verde" fără cocs, cu zero emisii de CO2. Planul Ambition 2039
scris 25 mai 2021

Mercedes-Benz AG va cumpăra un pachet de acțiuni în startup-ul suedez H2 Green Steel (H2GS), lansat de Vargas Holding, ca un prim pas în procesul de introducere a oțelului fără CO2, în procesul de producție al automobilelor. Suma nu a fost dezvăluită, însă compania spune că sunt "câteva milioane euro".

Mercedes Benz va folosi, pentru a construi automobile, oțel produs fără emisii de CO2, după cum anunță compania, care și-a stabilit planul Ambition 2039, prin care intenționează să atingă neutralitatea de CO2 în producția industrială, precum și o flotă cu emisii zero, în următorii 18 ani, adică mai devreme cu 11 ani decât ținta UE. Unul din pașii pe care compania îi face în această direcție este să investească în afaceri care au pus bazele producției de oțel fără CO2, cum este H2 Green Steel, din Suedia.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

„Cu un pachet de acțiuni în H2 GS, Mercedes Benz trimite un semnal important pentru accelerarea schimbării în industria oțelului și în creșterea disponibilității de oțel fără carbon. Ca un prim pas, investim o sumă de câteva milioane. Ca partener preferențial al acestui start-up, vom lansa oțelul verde în diferite vehicule începând din 2025”, a declarat Markus Schafer, membru al Consiliului de Administrație Daimler AG și Merceds Benz AG.

FOTO Audi lansează anul acesta hub-urile premium de încărcare, cu lounge și gustări, în care invită și șoferii altor mărci CITEȘTE ȘI FOTO Audi lansează anul acesta hub-urile premium de încărcare, cu lounge și gustări, în care invită și șoferii altor mărci

Compania spune că o limuzină a Mercedes Benz este construită în procent de 50% din oțel, care contribuie cu aproximativ 30% la emisiile de CO2 din procesul de producție.

Producția de oțel fără CO2 este un proces inovativ, care ar putea înlocui producția tradițională, prin utilizarea hidrogenului și a electricității produse 100% din surse regenerabile. Producția de oțel din turnătoriile clasice utilizează peste două tone de CO2 la o tonă de metal, prin arderea cărbunelui cocsificabil. În producția oțelului verde, singurele emisii sunt cele de apă.

Startup-ul H2 Green Steel (H2GS) a fost fondat în 2020, în Suedia, având ca scop producția de oțel fără utilizarea de combustibili fosili. Planurile H2GS urmăresc producția a 5 milioane de tone de oțel verde până în 2030, astfel încât să contribuie la decarbonizarea industriei de oțel din Europa, unul dintre cei mai mari generatori de CO2. Fondator și cel mai mare acționar al H2GS este Vargas Holding, compania fondată de Carl-Erik Lagercrantz și Harald Mix, care deține și producătorul de baterii Northvolt, precum și Polarium, furnizor de soluții de stocare a energiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes benz
otel fara co2
green steel
h2gs
northvolt