Marea Britanie suspendă implementarea autostrăzilor fără bandă de urgență

Marea Britanie suspendă implementarea autostrăzilor fără bandă de urgență
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 ian 2022

Guvernul britanic a anunțat suspendarea programului care vizează extinderea rețelei de autostrăzi "inteligente" care nu dispun de bandă de urgență, pentru a putea evalua siguranța acestor autostrăzi, pusă sub semnul întrebării după mai multe accidente mortale, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Această pauză, adoptată la recomandarea unei comisii parlamentare, ar urma să permită analiza datelor colectate timp de cinci ani cu privire la securitatea acestui tip de autostrăzi introduse înainte de 2020, arată un comunicat al Ministerului britanic al Transporturilor.

Pregătește Dacia noi modele? Șeful Dacia Germania: Ne mai lipsește din gamă un Twingo, un Duster pentru tineri și un Sport Utility Hatchback CITEȘTE ȘI Pregătește Dacia noi modele? Șeful Dacia Germania: Ne mai lipsește din gamă un Twingo, un Duster pentru tineri și un Sport Utility Hatchback

Potrivit informațiilor apărute în mass media, rețeaua rutieră britanică include aproximativ 600 de kilometri de autostrăzi "inteligente" dintre care 375 de kilometri nu dispun de o bandă de oprire de urgență. Pe aceste tronsoane, 38 de persoane și-au pierdut viața între 2014 și 2019, unele ca urmare a impactului vehiculelor oprite pe șosea. Până în 2015 ar urma să fie implementați alți 400 de kilometri de autostrăzi "inteligente", scrie Agerpres.

Aceste autostrăzi permit creșterea capacității traficului rutier fără costuri prin transformarea bandei de oprire de urgență în cale de rulare, fiind dotate cu camere video și sisteme de semnalizare în timp real în cazul în care apare o pană a unui vehicul sau un accident, însă gradul de siguranță a acestor autostrăzi generează dezbateri.

În luna septembrie a anului trecut un articol publicat în cotidianul Daily Mail afirma că o cameră de supraveghere din zece era în pană, nefuncțională sau orientată într-o direcție greșită.

Chiar "dacă datele disponibile arată că autostrăzile inteligente sunt cele mai sigure în termeni de rată de mortalitate", Guvernul vrea să se asigure că cele care nu dispun de bandă de urgență "sunt echipate cu cea mai bună tehnologie" și vor fi alocate resurse pentru ca acestea să fie cele mai sigure posibile, se mai arată în comunicatul Ministerului Transporturilor. În paralel, instituția a anunțat că va investi 900 milioane de lire (peste un miliard de euro) pentru a îmbunătăți securitatea autostrăzilor existente, în special prin instalarea a 150 de refugii suplimentare unde vehiculele se pot opri, ceea ce înseamnă o creștere de 50% până în 2025. 

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
autostrazi