Maersk anticipează că întârzierile din lanțurile de aprovizionare vor continua

Maersk anticipează că întârzierile din lanțurile de aprovizionare vor continua
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 ian 2022

Compania de transport naval Maersk și-a avertizat clienții că are încă dificultăți să transporte mărfurile la nivel global, în condițiile în care atenuarea blocajelor durează mai mult decât anticipa, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Pandemia a provocat o penurie de nave transportatoare de containere și blocaje în porturi într-o perioadă de cheltuieli foarte mari ale consumatorilor, ceea ce înseamnă că sute de portcontainere stau inactive în afara porturilor, scrie News.ro.

Ai o rablă? Ai putea primi pe ea 3.000 de lei de la stat, fără obligația de a-ți lua mașină nouă. Strategia Ministerului Mediului de a elimina peste 250.000 de autovehicule vechi CITEȘTE ȘI Ai o rablă? Ai putea primi pe ea 3.000 de lei de la stat, fără obligația de a-ți lua mașină nouă. Strategia Ministerului Mediului de a elimina peste 250.000 de autovehicule vechi

”Din păcate, 2022 nu a început așa cum am sperat”, a spus Maersk într-un aviz publicat pe pagina sa internet.

”Pandemia este încă puternică și, din păcate, vedem noi focare care ne afectează capacitatea de a vă transporta încărcăturile”, a arătat compania, adăugând că se așteaptă la o continuare a constrângerilor.

Cei mai mari timpi de așteptare pentru navele transportatoare de containere care trebuie să descărce sau ridica mărfuri au fost pe Coasta de Vest a SUA, unde timpul de așteptare în portul Long Beach din Los Angeles este în prezent între 38 și 45 de zile, a spus Maersk.

Cu toate acestea, Maersk a remarcat că a avut loc recent o relaxare în Europa de Nord, unde portul Anvers din Belgia urma să reducă așteptarea la aproximativ două zile în această săptămână, față de 10 zile din săptămâna precedentă.

viewscnt
Afla mai multe despre
maersk
transport naval