Mașinile încadrate în clase de poluare sub 4 nu vor putea circula în această săptămână nici în unele regiuni din Slovenia

Mașinile încadrate în clase de poluare sub 4 nu vor putea circula în această săptămână nici în unele regiuni din Slovenia
scris 26 ian 2017

Autovehiculele de transport marfă și mașinile încadrate în clase de poluare sub 4 nu vor putea circula în această săptămână în unele regiuni din Slovenia.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Slovenia că Agenția Națională de Mediu a avertizat asupra nivelului ridicat de poluare cu pulberi în suspensie (PM10) înregistrat în văile și bazinele râurilor interioare ale țării, fiind afectate localitățile: Maribor, Celje, Murska Sobota, Trbovlje și Zagorje, scrie News.ro.

Autoritățile locale au decis limitarea temporară a traficului rutier în aceste localități, zilnic între orele 6.00 și 22.00 în perioada 25-29 ianuarie, fiind restricționată circulația tuturor autovehiculelor de transport marfă, dar și a autoturismelor încadrate într-o clasă de poluare inferioară clasei 4.

Cetățenii români afectați de aceste restricții pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Ljubljana: +38615058294 și +38615057335, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Studiu: Șase mașini second-hand din zece aflate la vânzare în România au defecțiuni sau au fost accidentate CITEȘTE ȘI Studiu: Șase mașini second-hand din zece aflate la vânzare în România au defecțiuni sau au fost accidentate

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al Ambasadei: +38640980068.

Primăria Budapestei a interzis circulația în Capitala Ungariei, între orele 6.00 - 22.00, a vehiculelor care sunt încadrate în clasa de poluare 0,1,2,3,4 sau nu sunt încadrate în nicio clasă de poluare. Măsura a intrat în vigoare luni.

viewscnt
Afla mai multe despre
slovenia
euro 4