Mașinile staționate neregulamentar pe străzile principale din București, ridicate începând de săptămâna viitoare

Mașinile staționate neregulamentar pe străzile principale din București, ridicate începând de săptămâna viitoare
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 aug 2019

Primăria Capitalei anunță că mașinile parcate neregulamentar pe principalele artere din București vor fi ridicate începând cu data de 26 august.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

  Primăria Municipiului București, prin Compania Municipală Managementul Trasportului București, va pune în aplicare, începând cu data de 26 august, prevederile Regulamentului privind ridicarea, transportul, depozitarea și eliberarea vehiculelor staționate neregulamentar, aprobat prin HCGMB nr. 371/26.06.2019. Subliniem faptul că acest proiect vine în sprijinul fluidizării traficului din Capitală și vizează strict acele vehicule care staționează neregulamentar pe principalele artere din București și care blochează circulația vehiculelor de intervenție în caz de urgență, ambulanțe sau mașini de pompieri, precum și accesul în spitale, școli, instituții publice, dar și circulația mijloacelor de transport public sau activitatea utilajelor de deszăpezire și salubrizare. Procesul de ridicare a mașinilor va fi unul continuu, 24/24 ore”, transmite PMB.

ANAF se pregătește să emită decizii de impunere pentru 2018 în cazul celor care au avut venituri peste pragul de 12 salarii brute, dar nu le-au declarat CITEȘTE ȘI ANAF se pregătește să emită decizii de impunere pentru 2018 în cazul celor care au avut venituri peste pragul de 12 salarii brute, dar nu le-au declarat

Dispunerea ridicării vehiculelor staționate neregulamentar se va face de către polițiști rutieri din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București sau al Secției Regionale de Poliție Transporturi București, ori polițiști locali din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală și Control a Municipiului București, iar ridicarea se va face de către Compania Municipală Managementul Transportului București, care își va desfășura activitatea cu șase autospeciale de ridicare a mașinilor. Mașinile parcate neregulamentar și care au fost ridicate vor fi depozitate în spațiile special amenajate din Bulevardul Timișoara nr. 161- 163, Sector 6 și Bulevardul Metalurgiei nr. 69- 71 (str.Drumul Jilavei nr.113), Sector 4, care vor avea program de funcționare 24/24 ore, astfel încât mașinile ridicate să poate fi eliberate la orice oră, scrie News.ro.

Ulterior, cetățenii aflați în această situație vor putea suna gratuit la numerele de telefon 021/9544-Brigadă de Poliție Rutieră sau 021/9752 -Poliția Locală a Municipiului București, pentru a afla în care dintre cele două spații se află autoturismele și pentru a le putea recupera.

Vehicululele vor fi înapoiate nunai proprietarului / deținătorului / utilizatorului legal  și doar după achitarea tarifelor de ridicare, transport și depozitare, în baza certificatului de înmatriculare în original sau a oricărui act din care să rezulte dreptul de proprietate sau de folosință asupra vehiculului și a unui act de identitate al solicitantului.   
 
Tarifele pentru ridicarea și transportul mașinilor vor fi:
 
-200 + 150 = 350 de lei pentru vehiculele cu masă maximă autorizata de până la 5 tone inclusiv
 
-270 + 200 = 470 de lei pentru vehiculele cu masă maximă autorizata de peste 5 tone  

GALERIE FOTO Centodieci: Cea mai puternică supermașină Bugatti. Costă 10 milioane de dolari CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Centodieci: Cea mai puternică supermașină Bugatti. Costă 10 milioane de dolari

Tariful de depozitare, care se va calcula pe un interval de 24 de ore, începând cu data și oră depozitării, va fi de 150 lei/zi, iar plata pentru ridicarea și depozitarea acestora se va putea face în numerar sau cu cardul, la spațiul de depozitare.   
 
Astfel, în funcție de masa autoturismului ridicat, sumele minime pe care le vor plăți cetățenii vor de fi de 500 de lei, respectiv 620 de lei.

Primăria Municipiului București precizează că lucrează în paralel și la realizarea de noi locuri de parcare. Astfel, Compania Municipală Parking a extins cu peste 2.000 de locuri fondul de parcaje exploatate, gestionând în prezent 10.145 de locuri avizate, și are în curs de avizare incă 1.500 de locuri de parcare, ținta fiind de a ajunge la un număr total de 37.000 de locuri. Compania a început, totodată, procesul de modernizare a parcajelor prin marcare, trasare și numerotare locuri, instalare de semnalizare rutieră verticală și orizontală, montare panouri informative. 

viewscnt
Afla mai multe despre
masini parcate neregulamentar
politia locala