România, un nou record negativ: cea mai periculoasă țară din UE pentru bicicliști și pietoni

România, un nou record negativ: cea mai periculoasă țară din UE pentru bicicliști și pietoni
scris 20 aug 2019

România este pe primul loc în Uniunea Europeană (UE) când vine vorba de numărul bicicliștilor care au decedat în accidente rutiere raportat la totalul populației, cu 10 decese la un milion de locuitori în anul 2017, la polul opus situându-se Cipru și Luxemburg cu niciun deces, arată datele publicate marți de Eurostat.

Media la nivelul UE este de 3,9 decese la un milion de locuitori, scrie Agerpres.

GALERIE FOTO Centodieci: Cea mai puternică supermașină Bugatti. Costă 10 milioane de dolari CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Centodieci: Cea mai puternică supermașină Bugatti. Costă 10 milioane de dolari

De asemenea, datele Eurostat mai arată că rata de decese în rândul pietonilor în cazul accidentelor rutiere este cea mai mare în România (37 decese la un milion de locuitori), iar cea mai scăzută în Danemarca (trei decese la un milion de locuitori).

În România, în anul 2017 au fost înregistrate 1.951 de decese înregistrate în accidente rutiere, dintre care 812 au fost decese înregistrate în rândul pasagerilor autoturismelor, 733 au fost decese înregistrate în rândul pietonilor și 191 au fost decese înregistrate în rândul bicicliștilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
biciclisti
pietoni