Mazda pregătește o adevărată ofensivă - anunță două noi SUV-uri în Europa și o versiune cu autonomie extinsă a lui MX-30

Mazda pregătește o adevărată ofensivă - anunță două noi SUV-uri în Europa și o versiune cu autonomie extinsă a lui MX-30
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 11 oct 2021

Mazda Motor Co. pregătește o adevărată ofensivă pentru piața din Europa, unde cererea de SUV-uri este din ce în ce mai mare. Din acest motiv, constructorul japonez va lansa două noi modele, plus o versiune a unuia existent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mazfa CX-60 și CX-80 sunt două noi SUV-uri pe care compania japoneză urmează să le lanseze în Europa în 2022 și 2023. În același timp, alte două SUV-uri vor fi lansate pe piețele din SUA și pe alte piețe non-europene. Un al cincilea model, CX-50, va fi și el introdus pe aceste piețe.

În Europa, compania susține că noile CX-60 și CX-80 vor duce la creșterea vânzărilor pe termen mediu și lung. Cele două SUV-uri vor intra în segmentele mediu și mare, având motoare hibride plug-in, bazate pe motorizările pe benzină Skyactive-X, cu șase cilindri în linie. Un diesel va fi prezent în arhitectură mild-hybrid.

Lovitură pentru Dacia, în Parlamentul European CITEȘTE ȘI Lovitură pentru Dacia, în Parlamentul European

O a treia noutate pentru piața europeană va fi micul MX-30, care va fi echipat cu un range-extender, un motor rotativ ce va avea ca rol încărcarea bateriei. Acesta este planificat pentru prima jumătate a lui 2022.

Mazda mai anunță și alte noutăți, bazate pe o nouă platformă dedicată mașinilor electrice, un pas înainte de electrificarea completă, în 2030.

În jurul anului 2025, compania va introduce o serie de produse noi pe o nouă platformă dedicată mașinilor electrice. Odată cu introducerea acestor modele, Mazda va avansa în procesul de a electrifica în întregime gama până în 2030.

viewscnt
Afla mai multe despre
mazda
suv mazda
mazda cx-60
mazda cx-80