FOTO Toyota a decis să intre în luptă cu un nou SUV

FOTO Toyota a decis să intre în luptă cu un nou SUV
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 6 oct 2021

Toyota a decis să intre în luptă cu un nou SUV, pe un nou segment, astfel încât să răspundă cererii foarte mari de astfel de caroserii din Europa. Constructorul japonez a confirmat că modelul Aygo va fi înlocuit cu un crossover ce va fi poziționat tot în segmentul A.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Toyota Aygo - un model de mici dimensiuni care a fost fabricat timp de 16 ani în Cehia, împreună cu două modele-surori, Peugeot 107 și Citroen C1 - va fi înlocuit în acest an de japonezi cu un nou model, dezvoltat pe platforma globală TNGA-B. Este un model conceput și dezvoltat exclusiv pentru piața din Europa, după cum anunță compania. Noul model va prelua numele Aygo, dar va avea particula X, pentru a sugera apartenența la familia crossoverelor. Indicațiile de pronunție ale constructorului precizează că se va pronunța Aygo „cross”. Toyota sugerează că Aygo X va rămâne cel mai accesibil model din gamă. Toyota Aygo X  a fost anticipat de un concept-car prezentat în primăvara acestui an, botezat AygoX Prologue (FOTO).

UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes CITEȘTE ȘI UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes

Platforma pe care a fost dezvoltată noul Aygo X este aceeași ce se regăsește pe Yaris, astfel că ea va asigura cel puțin pe jumătate succesul nolui model.

Noul Toyota Aygo X va debuta în scurt timp, în luna noiembrie a acestui an, când vom putea vedea și primele imagini. Nu au fost oferite informații tehnice, dar știm că Prologue, conceptul dezvăluit în martie, avea numai 3,7 metri, un aspect specific SUV-urilor. Toyota a spus despre el, la acel moment, că nu va avea o versiune electrică, din cauza costurilor care ar crește prețul prea mult.

FOTO Toyota a decis să intre în luptă cu un nou SUV

Uzina Toyota din Kolin, Cehia, în care se va fabrica noul model, a fost construită împreună cu PSA Group (actualul Stellantis), iar cele trei modele au fost dezvoltate împreună. În 2018, compania franceză a anunțat că se retrage din acționariat și vinde Toyota părțile sale. De la 1 ianuarie 2021, uzina aparține exclusiv japonezilor, care au început să producă și noul Yaris.

Concept Aygo X Prologue

Concept Aygo X Prologue

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota aygo
aygo x
aygo cross